fbpx

SSIF GOLDRING SA


ABBV

AbbVie Inc
  07.08.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG85$104$ – 105$

ABBV

 

LONG 07.08.2020

 

AbbVie Inc. este o companie americană din industria biofarmaceutică. A fost înființată prin separarea de Abbott Laboratoires în ian. 2013, în urma căreia a rămas cu business-ul farmaceutic bazat pe cercetare.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020, peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 2,34$ fata de estimările de 2,24$, în creștere cu 4% față de profitul net pe acțiune pe T2 din 2019. Compania a distribuit un dividend brut pe acțiune în valoare de 1,18$ aferent T2 din 2020, egal cu cel din T1, echivalentul unui randament al dividendelor de circa 5%.

AbbVie este listată la NYSE, sub simbolul bursier ABBV. Pe graficul săptămânal observăm o creștere a prețului de la un nivel de suport constituit din minimul din mar. 2020 până în a doua parte a lunii iun. 2020, când prețul a spart un nivel de rezistență constituit din maximul anterior din feb. 2020. De la acel preț minim din mar. 2020 și până în prezent, prețul acțiunii a crescut cu aproximativ 55%.

 

Perspectivă pe termen mediu

Începând cu luna apr. 2020, prețul a trecut din nou deasupra norului Ichimoku. Acțiunile se află într-un raliu deasupra acestui nor, ceea ce este considerat un semnal de tip ”bullish”, iar cum norul deplasat înainte este colorat în verde, considerăm semnalul a fi unul convingător.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce indică modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia ROC a avut o mișcare ascendentă în perioada mar.-iun. 2020 și a reușit să atingă un nivel supra-cumpărat (nivelul 35). De la maximul de la începutul lui iun. 2020, linia ROC a început sa se miște în divergență cu prețul și se corectează acum spre nivelul zero. Daca linia ROC își va relua creșterea deasupra nivelului zero, acest fapt va indica o revenire a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence, linia albastră, a generat un semnal de cumpărare la mijlocul lui mai 2020, cum s-a intersectat și a depășit linia de semnal, deasupra nivelului zero. Linia MACD stă acum să genereze un semnal de vânzare deasupra unui nivel supra-cumpărat (nivelul 4). Daca linia MACD va rămâne în zona supra-cumpărată, acest fapt va indica o menținere a presiunii la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea AbbVie s-a redresat după căderea din perioada feb.-mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG85$104$ – 105$

ABBV

 

LONG 07.08.2020

 

Perspectivă pe termen scurt

Graficul zilnic al AbbVie prezintă o corecție a prețului de la maximele din iul. 2020, de la peste 100$, și încearcă să spargă un nivel de suport, care este fostul nivel de rezistență constituit din maximul anterior din feb. 2020, de la circa 95$. Prețul a trecut sub media mobilă de 50 zile, care a activat pentru o perioadă foarte scurtă de timp ca suport al prețului. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediei mobile de 200 zile, ceea ce este un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea AbbVie este reflectată în raportul puterii relative RS cu indicele S&P 500. Linia RS, linia violet, a avut un trend ascendent de la minimele din sept. 2019. Totuși, preţul nu a reușit în iun.-iul. 2020 să spargă nivelul de rezistență constituit din maximele anterioare din mar.-mai 2020. Linia RS se corectează acum și atinge linia de trend. Dacă prețurile își vor relua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să-și revină din corecție și să testeze din nou propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii AbbVie. Indicatorii direcționali au transmis ultimul semnal de la mijlocul lui apr. 2020 ce indică o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastra) ne spune dacă prețul acțiunii se află pe un trend puternic (peste nivelul de 25). După un salt peste nivelul de 25, spre sfârșitul lui mai 2020, urmat de o evoluție orizontală în iunie, linia ADX s-a corectat din a doua parte a lunii iulie și a căzut sub nivelul de 20.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acțiunii spre zona de rezistență data de maximele istorice din ian.-mar. 2018, dar potențialul de creștere al prețurilor pare acum limitat.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA