fbpx

SSIF GOLDRING SA


Accizele

Ce sunt accizele?

Accizele sau taxele de accize sunt orice tip de taxe pe bunurile fabricate și se percepe în momentul producției. De obicei, o taxă pentru accize este colectată din vânzările de combustibil, pentru bilete de avion, motoare, tutun și alte bunuri și servicii.

Cum funcționează accizele?

Guvernul reprezintă puterea care stabilește și introduce accizele.
Prețul produsului este creat în conformitate cu taxa accizelor, care reprezintă o impozitare pentru anumite bunuri și servicii. Această taxa va duce la majorarea prețului.
Există cazuri în care accizele sunt plătite direct de consumatori, cum ar fi impozitele pe proprietate și taxele pe anumite activități legate de conturile curente.
Accizele trebuie transmise către guvernele de stat și locale de către întreprinderile care le colectează, conform cerințelor. Veniturile guvernelor de stat sunt constituite într-o mica parte si din veniturile fiscale sub formă de acciza.

Care este rolul accizelor?

Pe plan economic, prin intermediul accizelor, statul poate influența cererea anumitor produse. Pentru a proteja agenții economici interni, statul poate impune accize mai mari la produse din import, astfel să sporească cererea pentru produsele interne.

De asemenea, pe plan social, accizele au rolul de a limita consumul de produse dăunătoare sănătății, prin urmare dăunătoare producției economice a națiunii.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Sectorul bancar

Ce consecințe au prăbușirile băncilor asupra sectorului bancar?

Luna martie a adus multe provocări investitorilor, de la date economice importante – în perspectiva ședinței Fed și a luptei împotriva inflației, până la situația complicată a unor bănci importante ...
Citește mai mult

Strategii și etape de listare la Bursa de Valori București

Bursa de Valori București facilitează fluxul de bani între investitori și afacerile de succes care caută finanțare nebancară. Pe lângă accesul la capital, o companie listată are parte de numeroase ...
Citește mai mult
Femei

Femei de succes la bursă

Prezența femeilor în economie reprezintă un element esențial în vederea creșterii și dezvoltării potențialului economic al unei țări. Investițiile au fost mult timp considerate ca fiind o lume a bărbaților, ...
Citește mai mult
 
SSIF GOLDRING SA