Alibaba – “Sesam, deschide-te!”

Alibaba Group Holding Limited este o companie din China, din sectorul IT, specializată în comerț electronic, vânzare cu amănuntul, internet și tehnologie. Fondată la 4 aprilie 1999 în Hangzhou, Zhejiang, compania deține și operează o gamă variată de afaceri din întreaga lume de la consumer-to-consumer, business-to-consumer la business-to-business prin portaluri web, la care se adaugă servicii de plată electronică, motoare de căutare pentru cumpărături și servicii de cloud computing.

Acțiunile Alibaba Group au început să fie tranzacționate în 19 septembrie 2014 pe New York Stock Exchange, marcând un moment emblematic pentru companie și pentru piața de capital. Listarea s-a dovedit a fi una dintre cele mai mari din istorie, compania atingând o capitalizare bursieră de $231 Mld la închiderea primei zile de tranzacționare, intrând în topul 10 al celor mai valoroase companii din lume. Încă din prima zi, acțiunile BABA au atras atenția investitorilor, prețul atingând aproape 94 de dolari pe acțiune, apreciindu-se cu aprox. 40%, față de oferta inițială de 68 dolari pe acțiune. Momentan, prețul acțiunilor BABA se află puțin peste nivelul de 200 dolari pe acțiune, oferind un randament de 194% investitorilor care au subscris în oferta publică de vânzare. Alibaba nu oferă dividende, are o politică de reinvestire a profitului obținut în dezvoltarea companiei, componenta de cloud reprezentând zona de interes pentru următoarea perioadă.

Deși compania a înregistrat de-a lungul anilor creșteri de două cifre a veniturilor și a profitului, analiștii se așteaptă ca rezultatele anuale publicate în 13 mai să reflecte efectele negative ale pandemiei COVID 19, China fiind țara cea mai afectată în primul trimestru al anului 2020.

Știați că…

  • Ideea denumirii companiei i-a venit lui Jack Ma la o cafenea din San Francisco, după ce a întrebat chelnerița dacă a auzit de Alibaba, aceasta i-a răspuns ‘Sesam, deschide-te!”
  • Înainte de înființarea Alibaba, Jack Ma fondatorul companiei, a fost refuzat la 30 de interviuri de angajare, printre care la un concurs pentru locuri de muncă la KFC. În urma concursului, Jack Ma a fost singurul refuzat din cei 24 de participanți.
  • Alibaba organizează anual “Single’s Day”, un eveniment care generează de două ori mai multe vânzări decât “Black Friday” și “Cyber Monday” la un loc.

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Alibaba în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul BABA.

Dorești să investești și tu în acțiunile Alibaba și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup