fbpx

SSIF GOLDRING SA


AMAT

Applied Materials Inc.
  03.12.2020

Applied Materials Inc. este o corporație americană, furnizor de echipamente, servicii și soluții software pentru fabricarea cipurilor semiconductoare utilizate la electronice, monitoare, smartphone-uri și televizoare, precum și produse pentru producătorii de panouri fotovoltaice.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T3 din 2020 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 1,25$ în creștere cu circa 56% în raport de profitul net pe acțiune din T3 2019. Estimările analiștilor erau de un profit pe acțiune de 1,17$. Compania distribuie un dividend pe acțiune în valoare de 0,22$ aferent T3 din 2020, egal cu cel aferent T2 din 2020, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de circa 1,1%.

Acțiunea Applied Materials este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier AMAT, și pe bursa Frankfurt Stock Exchange, sub simbolul bursier AP2. Compania are în prezent o capitalizare de piață de aproximativ 75,3$ miliarde , iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie și până în prezent cu peste 120%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,28 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 28% mai volatilă decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieStop LossTarget price
LONG68$118$

amat

Începând cu mijlocul lunii Septembrie, prețul acțiunii Applied Materials a crescut de la un nivel de suport situat ușor deasupra norul Ichimoku. În acest moment, prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este un semnal ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la sfârșitul lui Octombrie și atinge din nou un nivel considerat foarte „supra-cumpărat” (nivelul 40), acest lucru indicând o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui Noiembrie, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), peste nivelul zero. Linia indicatorului are un trend ascendent de la minimele din Martie-Aprilie și atinge un nivel considerat foarte „supra-cumpărat” (nivelul 4), acest lucru indicând o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Applied Materials are un trend ascendent după căderea din Februarie-Martie. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieStop LossTarget price
LONG68$118$

amat

Graficul zilnic al Applied Materials arată că prețul a reușit la începutul lunii Noiembrie să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare înregistrat în lunile Februarie și August (linia violet). Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Applied Materials este reflectată în indicele puterii relative – RS cu indicele Nasdaq 100. Linia RS are un trend ascendent de la minimul de la sfârșitul lui Octombrie și este gata acum să atingă un nivel de rezistență constituită din maximele anterioare (linia roșie), confirmând trendul ascendent al prețului acțiunii. Dacă prețul își va continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea Applied Materials. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal de la începutul lunii Noiembrie, ce arăta o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este acum unul foarte puternic, cum linia ADX are o pantă ascendentă și este aproape să atingă pragul de 50.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA