fbpx

GOLDRING SA


AMD

Advanced Micro Devices
  24.10.2019
PozițieStop LossTarget price
LONG27$35$

amd

 

LONG 24.10.2019

 

Perspectivă pe termen mediu

Graficul săptămânal al acțiunii Advanced Micro Devices Inc. (simbol bursier: AMD) arata că prețul acțiunii a crescut de la minimele de la sfârșitul lunii dec. 2018 până la noi maxime în perioada iun.-aug. 2019, când au retestat de mai multe ori un nivel de rezistență dat de maximul anterior din sep. 2018, in jur de 34$. Acțiunea se tranzacționează sub nivelul de rezistență dat de maximele din sep. 2018 și cele din 2019.

Prețul acțiunilor AMD au crescut cu circa 122% de la minimele din dec. 2018 la maximul din aug. 2019. Ele se mișcă deasupra unei linii de trend ascendentă trasată pe grafic de la minimele din dec. 2018 și norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”.

Este una dintre cele mai mari companii producătoare de microprocesoare pentru calculatoare din lume.

Momentum (linia violet) s-a ridicat ușor peste nivelul zero, iar linia indicatorului a făcut minime mai înalte (”higher lows”) începând cu dec. 2018, confirmând mișcările prețurilor acțiunii. Dacă linia de momentum își va continua creșterea, acest fapt va indica o intensificare a presiunii la cumpărare.

MACD (linia albastră) este ușor sub semnalul său (linia roșie). MACD a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lui ian. 2019 ușor deasupra nivelului zero, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie). Linia indicatorului se menține pe un trend ascendent făcând minime mai înalte (”higher lows”) din ian. 2019. Este de așteptat ca MACD să trimită un nou semnal de cumpărare și să crească în continuare spre o zona supra-cumpărată (peste nivelul 2.0).

In general acțiunea AMD se tranzacționează într-o piață ascendentă (”bullish market”). Investitorii ar putea privi orice corecție a preturilor acțiunii ca o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG27$35$

amd

 

LONG 24.10.2019

 

Perspectivă pe termen scurt

Advanced Micro Devices a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2019, în concordanță cu așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 0,08$ față de estimările de 0,08$, o scădere cu 43% față de trimestrul aferent anului precedent. Compania nu distribuie dividende.

Graficul zilnic al AMD arată că prețurile acțiunii au crescut de la minimele din dec. 2018 până la noi maxime în perioada iun.-aug. 2019, care corespund cu un nivel de rezistență dat de maximul din sep. 2018, in jur de 34-35$. Ele vor retesta cel mai probabil acest nivel de rezistență. Preturile se mișcă în interiorul unui triunghi ascendent începând cu sep. 2018 și deasupra mediei mobile pe 200 zile (200z EMA), ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea AMD este reflectată în raportul puterii relative RS în raport cu indicele pieței NASDAQ-100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) respectă o linie de trend ascendentă trasată din oct. 2018 și a confirmat trendul ascendent al prețului acțiunii. Linia RS se mișcă acum în sus spre nivelul de rezistență dat de maximele din sep. 2018 și iun.-aug. 2019. Dacă prețurile sparg nivelul de rezistență, atunci linia RS ar trebui să confirme și să spargă și ea nivelul de rezistență.

Directional Movement (DM) a susținut creșterea prețurilor acțiunii AMD (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din ian. 2019, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastră) ne spune daca prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Ultimul semnal privind o direcție ascendentă vine de la mijlocul lui oct. 2019, dar trendul este unul slab cu +DI ușor peste -DI.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA