American Tower Corporation- investiții imobiliare

  • Cu o capitalizare bursieră de peste 100 miliarde $ și o crestere de 47,23% a prețului pe actiune in anul 2019, ATC (American Tower Corporation) este un trust american de investiții imobiliare și un proprietar și operator al infrastructurii de comunicații wireless și de difuzare pe plan global.
  • Este clasat pe locul 410 in topul Fotune Global 500 fiind încadrat în lista globala cu corporații financiare și furnizori de servicii de top în funcție de venituri. Aceasta se datorează venitului net de 505M $ incasat in 2019 cu 33.9% peste cel din anul aterior.
  • ATC este listată pe bursa de la New York inca din 1998 și face parte din compoziția indicelui S&P500, Compania a fost fondată în 1995 ca unitate a Sistemelor Radio Americane. În 1998, AmericanCorporationSystems a fuzionat cu CBS Corporation. În urma fuziunii, American Tower a început extinderea internațională prin stabilirea operațiunilor în Mexic în 1998 și în Brazilia în 1999. Compania a început să achiziționeze numeroase turnuri de relee telefonice AT&T Long Lines.
  • American Tower a început să refoloseasca poziția turnurilor pentru a fi folosite ca turnuri celulare și să închirieze spațiu de antenă către diverși furnizori americani de telefonie mobilă și industrii private. Apoi, cele mai multe dintre fostele releele AT&T Long Lines au fost scoase, fie cu elicopterul, fie cu macaraua, pentru a face loc mai multor antene. Întrucât Programul Liniilor lungi AT&T a fost dezafectat în anii 1980, iar compania nu mai avea niciun folos pentru turnurile în sine, American Tower deține acum cea mai mare parte a acestor structuri de turnuri pe întreg teritoriul Statelor Unite continentale. În 2005, American Tower a achiziționat SpectraSite Communications, extinzând portofoliul global la peste 22.000 de turnuri de comunicații deținute, incluzând peste 21.000 de turnuri fără fir, 400 de turnuri de difuzare și 100 de relee DAS (Distributed Antenna System). Fuziunea a stabilit în continuare poziția American Tower ca unul dintre cei mai mari proprietari și operatori ai turnurilor de comunicare din America de Nord.
    • Doriți să deveniți investitor în American Tower Corporation și să profitați de evoluțiile viitoare ale acesteia?
    • Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup

  • (sursa:wikipedia.org,tradingview.com, finance.yahoo.com)