fbpx

GOLDRING SA


AMGN

Amgen Inc.
  14.09.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG210$280-290$

LONG 14.09.2020

Unul dintre pionierii industriei biotehnologiei, Amgen este acum una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, cu mai mult de o duzină de produse ce vizează afecțiuni cardiologice, neurologice, inflamații, cancer și multe altele.

Compania este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier AMGN. Compania a fost inclusă la sfârșitul lunii august în indicele DJIA – Dow Jones Industrial Average, înlocuind compania farmaceutică Pfizer Inc.

Rezultatele financiare din al doilea trimestru al acestui an au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a de 4,25$ față de estimările de 3,81$, în creștere cu 7% față de rezultatul din anul precedent. Compania a distribuit un dividend pe acțiune în valoare de 1,60$ aferent T2 din 2020, egal cu cel din T1 din 2020, având un randament de aproximativ 2,6%..

Prețul acțiunii a crescut de la minimul din martie și până în prezent cu aproximativ 38%. În iulie, prețul a o spart o rezistență la nivelul de 240$ constituită din maximele anterioare înregistrate în decembrie 2019 și aprilie-mai 2020, iar acum acest nivel a devenit un nivel de suport pentru corecția acțiunilor.

 

Perspectivă pe termen mediu

Trendul ascendent al prețului a început în martie de la un nivel de suport situat ușor sub norul Ichimoku, cum prețul se află acum deasupra norului colorat în verde se consideră un semnal de tip „bullish” convingător.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce ilustrează modificarea procentuală a prețurilor este ușor pozitiv. Linia indicatorului a avut un trend ascendent de la minimul din martie și până până la maximul din iunie, când a atins un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 20), confirmând trendul prețului. De atunci trendul indicatorului s-a inversat, cum linia ROC a avut două maxime mai joase în iunie și august.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare în a doua parte a lunii aprilie, cum s-a intersectat și a trecut deasupra liniei de semnal. Linia indicatorului a avut o traiectorie ascendentă până la mijlocul lui iulie, când a atins un maxim într-o zonă foarte „supra-cumpărata” (peste nivelul 8), confirmând trendul prețului. Totuși linia MACD este gata să genereze acum un nou semnal de vânzare, cum se află ușor sub linia de semnal, sub nivelul foarte „supra-cumpărat”.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Amgen s-a redresat după scăderea din ianuarie-martie, dar divergenţele negative apărute pe grafic între prețul acțiunii și indicatorii tehnici tind să aducă cu ele o eventuală corecție pe care investitorii o pot privi ca o pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
SHORT

SHORT 14.09.2020

Perspectivă pe termen scurt

Pe graficul zilnic al Amgen vedem un nou raliu al prețului început în luna martie, însă în lunile iulie și august prețul s-a lovit de un nivel de rezistență unde au apărut vânzătorii, ușor peste 260$. Acțiunile se corectează acum spre fostul nivel de rezistenţă (linia violet), constituit din maximele anterioare din decembrie 2019 și aprilie-mai 2020, de la circa 240$, care a devenit acum un nivel de suport (o schimbare de polaritate). Prețul a căzut sub media mobila de 50 zile, dar se află încă deasupra celei de 200 zile.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Amgen este reflectată în raportul puterii relative RS – Relative Strength cu indicele DJIA. La începutul lui iulie, indicatorul nu a reușit să depășească un nivel de rezistență, având mai degrabă o mișcare laterală, corectându-se apoi minimul din iunie. (linia verde).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Amgen. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la începutul lunii aprilie ce indică o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra -DI (linia roșie). Intensitatea trendului este în scădere cum linia ADX a început să se corecteze și în final a căzut sub nivelul 20. Semnalul este unul confuz acum, cu linia +DI ușor sub linia -DI.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o reluare a mișcării ascendente a prețului acțiunii și o retestare a zonei de rezistență de la 260$ și deasupra.

Pe termen scurt prețul se află sub presiunea vânzătorilor.

Se recomandă cumpărarea acestei acțiunii de către investitori numai dacă prețurile își vor relua creșterea și vor reveni deasupra nivelului de 260$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA