fbpx

SSIF GOLDRING SA


AMZN

Amazon
  02.04.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG1740$2035$

 

LONG 02.04.2020

 

Perspectiva pe termen mediu

Graficul saptamanal al acțiunii Amazon.com, Inc. (simbol bursier: AMZN) arata că preturile actiunii s-au tranzactionat in lateral din sep. 2018 pana in prezent. Ele au crescut de la sfarsitul lui dec. 2019, dar nu au reusit sa se mentina deasupra unui suport care este fostul nivel de rezistenta constituit din maximele anterioare din sep.&oct. 2018 si iul. 2019. In fapt in ian.&feb. 2020 am vazut o spargere falsa a acestui nivel de rezistenta, de la in jur de 2035$.

Preturile actiunii Amazon s-au corectat cu circa 26% pana la minimul din mijlocul lui mar. 2020, de la in jur de 1626$. Ele au gasit un suport la un nivel situat usor sub norul Ichimoku si apoi au reusit sa revina imediat deasupra norului odata cu ultimul raliu. Norul deplasat inainte colorat in verde si-a ingustat largimea. Vanzarile online ale segmentului de retail al companiei in perioada 08 – 22 martie au crescut cu 50-60% peste nivelul normal din aceasta perioada a anului conform CEO-ului firmei.

ROC (linia violet) ce arata modificarea procentuala a preturilor este usor pozitiva. Linia indicatorului a avut o miscare descendenta din a doua parte a lui feb. 2020 odata cu corectia preturilor. Linia ROC a cazut usor si a revenit acum deasupra nivelului zero. Daca linia se va misca in continuare in teritoriul pozitiv, acest fapt va indica o anumita presiune la cumparare.

MACD (linia albastră) ar putea sa genereze un semnal de cumparare, cum sta sa revina si sa se intersecteze din nou cu semnalul sau (linia rosie), sub nivelul supra-cumparat (nivelul 50.0). MACD a generat un semnal de vanzare la inceputul lui mar. 2020 sub nivelul supra-cumparat (nivelul 50.0), cum s-a intersectat si a trecut sub semnalul său (sageata rosie). Daca linia MACD va trecere deasupra semnalului sau, acest fapt va indica o presiune la cumparare.

In general actiunea Amazon se tranzactioneaza intr-o piata laterala (”sideways market”) incepand cu sep. 2018. Investitorii ar putea privi orice corectie a preturilor actiunii ca o oportunitate de a intra din nou la cumparare.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG1740$2035$

 

LONG 02.04.2020

 

Perspectiva pe termen scurt

Amazon a raportat rezultatele financiare pe T4 din 2019, peste asteptarile analistilor. Profitul net pe actiune a fost la nivelul de 6,47$ fata de estimarile de 3,98$ (o surpriza pozitiva de 2,49$), in crestere cu 7% fata de profitul net pe actiune pe T4 din 2018. Compania nu distribuie dividende.

Graficul zilnic al Amazon arata ca preturile actiunii se afla intr-un nou raliu de la minimul de la mijlocul lui mar. 2020. Ele se indreapta acum spre o zona de rezistenta data de maximele din sep.&oct. 2018, iul. 2019 si ian.&feb. 2020. Cel mai probabil raliul va avea forta necesara sa testeze din nou aceasta rezistenta. Preturile au revenit si se tranzactionează deasupra mediei mobile pe 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferinta investitorilor pentru actiunea Amazon este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele S&P 500 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) a avut un trend ascendent de la inceputul lui feb. 2020 si a atins un maxim in a doua parte a lui mar. 2020. Linia RS a reusit sa sparga si sa ramana deasupra liniei de rezistenta (linia rosie) constituita din maximele anterioare din sep.&oct. 2018. Daca preturile vor testa linia de rezistenta data de maximele din 2018 & 2019 atunci linia RS ar trebui sa-si reia cresterea.

Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii Amazon (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis ultimul semnal de la mijlocul lui dec. 2019 ce a aratat o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca pretul actiunii s-a confruntat cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul ascendent este acum unul slab, cu ADX sub nivelul 20.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic, Piețe Financiare

 

 

 

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA