fbpx

SSIF GOLDRING SA


AMZN

Amazon
  25.08.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG2900$3560$

 

LONG 25.08.2020

 

Amazon.com Inc. este cel mai mare retailer on-line (e-commerce) din lume, dar și o companie din domeniul tehnologic cu afaceri în cloud-computing.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020 cu mult peste așteptările analiștilor. Veniturile au fost de 88,9 miliarde $, în creștere cu 40% față de veniturile pe T2 din 2019. Profitul net pe acțiune a fost de 10,30$ față de estimările de 1,74$, în creștere cu 97% față de profitul net pe T2 din 2019.

Amazon este listată pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier AMZN. Graficul săptămânal arată că prețul acțiunii a crescut de la minimul din mar. 2020, depășind un nivel de rezistență la mijlocul lui apr. 2020, constituit din maximele din sept.& oct. 2018, iul. 2019 și feb. 2020.

Acțiunile se tranzacționează aproape de maximul istoric din 13 iul. 2020, de 3.344,29$. De la minimul din mar. 2020 până în prezent, prețul acțiunii a crescut cu aproximativ 101%.

 

Perspectivă pe termen mediu

Începând cu mijlocul lunii mar. 2020, prețul a crescut de la un nivel de suport situat ușor sub norul Ichimoku și a trecut repede deasupra norului. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este considerat un semnal de tip ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce indică modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia ROC are un trend ascendent de la minimul din mar. 2020, confirmând trendul prețului. Dacă linia ROC se va mișca în zona supra-cumpărata (peste nivelul 20), acest fapt va indica o menținere a presiunii la cumpărare. Totuși atingerea din nou de către linia ROC a unui nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40) ar putea aduce o corecție.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare spre mijlocul lui apr. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și atinge o zonă foarte supra-cumpărată, zonă de unde este posibilă o corecție.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Amazon are un trend puternic ascendent după căderea din feb.-mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG2900$3560$

 

LONG 25.08.2020

 

Perspectivă pe termen scurt

Graficul zilnic al Amazon arată că prețul se află într-un raliu, respectând o linie de trend ascendentă (linia verde) trasată pe grafic de la minimul de la mijlocul lunii mar. 2020. Prețul încearcă să depășească acum maximul istoric stabilit în iul. 2020 ,tranzacționându-se deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este considerat un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Amazon este reflectată în raportul puterii relative RS cu indicele S&P 500. Linia RS are un trend ascendent de la minimele din ian. 2020, confirmând trendul prețului. Dacă acesta își va continua mișcarea ascendentă, atunci și linia RS ar trebui să depășească maximul anterior din iul. 2020.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Amazon. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la începutul lui apr. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX a crescut și a atins un nivel maxim din iul. 2020, ușor sub nivelul de alertă de 50, confirmând trendul puternic al prețurilor. De la acele maxime din iulie, linia ADX se corectează spre nivelul de 25. Dacă prețul își va continua mișcarea ascendentă, atunci linia ADX ar trebui să crească din nou.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acțiunii vor depăși și se vor tranzacționa peste nivelul de 3.350$.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic, Piețe Financiare

 

 

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA