SQ 26.06.2020

Graficul săptămânal al acțiunii Square Inc. (simbol bursier: SQ, listată pe bursa de acțiuni NYSE) arată că prețurile acțiunii au crescut față de minimul atins la mijlocul lunii martie 2020 și încearcă să spargă un nivel de rezistență, constituit din maximele anterioare perioadei septembrie-octombrie 2018, de circa 100$. Ele se tranzacționează la maxime istorice.

Square Inc. este o companie care oferă dispozitive pentru plățile mobile cu carduri și servicii financiare pentru micii comercianți. Din luna martie a anului curent până în prezent, prețurile acțiunii Square au crescut cu circa 220%.

Începând cu mijlocul lunii martie 2020, prețurile au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku. Ele au trecut deasupra norului în luna mai , iar lagging line le-a urmat (linia violet). Semnalul este unul convingător, deoarece norul deplasat înainte este colorat în verde.

Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”.

ROC (linia violet), ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitivă. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din martie 2020 și se mișcă deasupra unui nivel „supra-cumpărat” (nivelul 80.0), de unde este posibilă o corecție. Daca linia ROC se va menține în zona „supra-cumpărată” (peste nivelul 40.0), va persista o presiune la cumpărare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui mai 2020, când s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub nivelul zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din martie 2020 și testează un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 6.0). Dacă linia MACD va rămâne în zona „supra-cumpărată” (peste nivelul 3.0), se va menține o presiune la cumpărare.

În general, se poate afirma că acțiunea Square are un trend ascendent față de minimul atins în martie 2020 și este posibilă o corecție, deoarece acțiunea este „supra-cumpărată” de investitori. Orice corecție a prețurilor acțiunii ar putea fi privită de către investitori ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.


Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare