TDOC 03.07.2020

Teladoc Health este o companie listată la New York Stock Exchange, având simbolul bursier TDOC. Aceasta oferă servicii medicale la distanță prin intermediul unor programe software și aplicații  mobile care pun în legătură pacientul și medicii specialiști. În contextul pandemiei de Covid-19, cererea pentru serviciile medicale la distanță au crescut semnificativ, de la minimul din mar. 2020 până în prezent, prețul acțiunii a crescut cu aproximativ 95%.

Raportările financiare la sfârșitul primului trimestru al acestui an au fost însă sub așteptările analiștilor. Pierderea netă pe acțiune înregistrată a fost de 0,40$ față de estimările de 0,35$ (o surpriză negativă de 0,05$), dar cu o ușoară îmbunătățire față de perioada similară a anului precedent când pierderea netă a fost de 0,43$/acțiune. De asemenea compania nu distribuie dividende. 

Pe graficul acțiunii TDOC se observă o creștere a prețului de la un nivel suport, constituit la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie 2020, până spre sfârșitul lunii când prețul a întâmpinat o rezistență în zona de 203$, situație similară cu sfârșitul lunii aprilie

Începând cu luna oct. 2019, prețul acțiunii a crescut de la nivelul suport situat chiar la marginea superioară a norului Ichimoku, semnalul este unul convingător, norul fiind colorat în verde. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip „bullish”, cu toate acestea prețul tinde să se îndepărteze din ce în ce mai mult față de norul Ichimoku ceea ce ne indică faptul că acțiunea devine supra-cumpărată.

Indicatorul Price Rate Of Change  (ROC), linia violet, ce indică modificarea procentuală a prețurilor este pozitivă. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din dec. 2019 pana la maximele din martie și aprilie 2020, când a depășit nivelul de 80, ceea ce indică o nivel de „supra-cumpărare”. De atunci ROC a coborât și se afla în acest moment în zona nivelului 40.

De asemenea, indicatorul Moving Average Convergence Divergence (MACD), linia albastră, a generat un semnal de cumpărare încă din perioada septembrie – octombrie 2019, prin intersecția și trecerea deasupra liniei de semnal, cea roșie, ușor deasupra nivelului zero. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă pana la maximele din aprilie și mai  2020, când a ajuns într-o zona considerată supra-cumpărată, peste nivelul 20. De atunci MACD continuă să se mențină în zona de supra-cumpărare.

 

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Teladoc Health are un trend ascendent început în perioada septembrie – octombrie 2019. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.