Analiză Portofoliu Goldring

Rezultatele din primele 9 luni ale acestui an ale companiilor listate la Bursa de Valori București, au fost în scădere la nivel agregat, însă, unele companii precum Electrica, Transilvania Broker, Teraplast, au reușit să ofere rezultate cu mult peste așteptări, fapt ce s-a reflectat și în evoluția prețurilor. Totalul veniturilor companiilor analizate a scăzut cu 14% în primele 9 luni ale anului 2020, în timp ce profitul companiilor a înregistrat o scădere de 58%.

Sinteza rezultatelor pentru companiile urmărite de către analiștii Goldring este următoarea:

  • Rezultate pozitive: EL, TBK, TRP, TEL, M, BVB, ALR
  • Rezultate în linie cu așteptările: SNN, BRD, COTE, AAG
  • Rezultate în scădere: SNP, TLV, TGN, SNG, WINE, BNET, FP, SNP, DIGI, SFG

portofoliu goldring

Referitor la estimările de dividende, companiile din sectorul financiar ar putea conduce topul dividendelor acordate anul viitor. Odată cu revenirea economiei, acționarii acestora ar putea să încerce să recupereze dividendele neacordate (pentru siguranța băncilor) și să vină cu propuneri îndrăznețe. Pe Bursa de Valori București, un exemplu ar putea fi acțiunea BRD. De asemenea, este posibil ca emitenții consacrați cu randamente de dividend ridicate, precum Transilvania Broker, să își continue tradiția de a-și răsplătii acționarii cu dividende semnificative.

Pentru a vedea sumarul rezultatelor înregistrate de companiile de interes pentru investitori, valoarea estimată a dividendelor și recomandarea Departamentului Analiză și Strategii de piață Goldring pentru acțiunile analizate, citește Analiza de Portofoliu în întregime AICI.

 

sursă imagine: pixabay.com