fbpx

SSIF GOLDRING SA


FTNT

Fortinet Inc.
  26.04.2021

Fortinet Inc. este o companie din SUA dezvoltator de soluții de securitate cibernetică, incluzând produse firewall-uri, software și servicii pentru protecție antivirus, sisteme de prevenire a intruziunilor și componente de securitate endpoint.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T4 din 2020 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 1,06$ în creștere cu 29% față de profitul net pe acțiune din anul precedent. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Fortinet este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier FTNT. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 33 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu peste 180%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,09 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 9% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long227-230$14%167$

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Fortinet a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 70$. Spre sfârșitul lui mar. 2020, prețul a ieșit deasupra norului, apoi s-au corectat spre nor de la maximele din perioada mai-iul. 2020. De la minimele din nov. 2020, situate aproape de marginea superioară a norului, prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din sept. 2020 și a atins un nivel supra-cumpărat (nivelul 40). Linia s-a corectat dar a revenit din nou aproape de nivelul 40, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui dec. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, la nivelul zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și aproape atinge un nivel foarte „supra-cumpărat! (nivelul 18), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Fortinet are un trend ascendent de la minimele din oct.-nov.2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long227-230$14%167$

Pe graficul zilnic al Fortinet observăm cum prețul a reușit la începutul lunii feb. 2021 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din mai, iul. & dec. 2020, de la circa 150$. Prețul a fost într-un raliu până la mijlocul lui mar. 2021 când s-a corectat de la circa 194$ și a găsit suport aproape de media mobilă de 50 zile. Prețul a reușit să-și revină și să spargă la începutul lui aprilie nivelul de rezistență constituit din maximul anterior din mar. 2021. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Fortinet este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la minimul din nov. 2020, linia RS are o mișcare ascendentă și testează o rezistență constituită din maximul anterior, confirmând trendul ascendent al acțiunilor. Dacă prețul își va continua trendul, atunci linia RS va trebui sa spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Fortinet. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la sfârșitul lui nov. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este unul puternic cum linia ADX are o traiectorie ascendentă spre nivelul 40.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice. Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă se va tranzacționa peste nivelul de 210$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA