fbpx

GOLDRING SA


RJF

Raymond James Financial, Inc.
  10.03.2021

Raymond James Financial, Inc. funcționează ca o societate holding, grupul furnizând servicii financiare și de investiții prin următoarele segmente: Grupul de clienți privați, piețele de capital, administrarea activelor, RJ Bank și altele.

Compania a raportat rezultatele financiare pentru trimestrul încheiat la 31 decembrie 2020 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 2,24$ față de estimările de 1,71$, în creștere cu 19% față de anul precedent. Firma va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 0,39$ pe T1 din 2021 egal cu cel din T4 din 2020.

Acțiunea Raymond James Financial este listată pe bursa de acțiuni NYSE, sub simbolul bursier RJF. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 16 mld. $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu circa 115%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,25 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 25% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long130$12%100$

analiză tehnică

De la minimele din mar. 2020, prețul acțiunii Raymond James Financial a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la 54$. Ele au reușit sa iasă deasupra norului în luna nov. 2020 și se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din oct.-nov. 2020 și s-a mișcat în ultimele luni între două nivele „supra-cumpărate” (nivelul 20 și 40), fapt ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui iun. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel „supra-vândut” (nivelul -6). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a trecut peste un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 9), de unde se poate corecta.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Raymond James Financial are un trend ascendent de la minimele din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short

analiză tehnică

Graficul zilnic al Raymond James Financial indică cum prețul a reușit să spargă la începutul lunii feb. 2021 un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din mai 2018 și feb. 2020, de la circa 102$. Prețul s-a aflat într-un raliu de la minimul de la sfârșitul lui ian. 2021 care a ținut pana la maximul din 25 feb. 2021, de unde au început să se corecteze. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Raymond James Financial este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. Linia RS are o mișcare ascendentă de la nivelul de suport, dar mișcarea nu a avut suficientă forță să țină pasul cu raliul acțiunii. Dacă acțiunile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să se îndrepte spre propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Raymond James Financial. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal din luna nov. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul a fost unul puternic, cum linia ADX a avut o traiectorie ascendentă de la începutul lui feb. 2021 și a trecut peste nivelul de 40. Linia ADX se corectează acum sub nivelul 40, cum prețurile se corectează.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețurilor acțiunii spre noi maxime istorice.

Pe termen scurt prețurile se corectează cum indicatorii tehnici sunt „supra-cumpărați”.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă acțiunii se vor tranzacționa peste nivelul de 124$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA