fbpx

SSIF GOLDRING SA


BET

Indicele BET
  22.06.2021

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long12.2606%10.900

 

indicele BET

Graficul zilnic al BET (Bucharest Exchange Trading) arată că indicele bursier se află într-un raliu început de la minimele din martie 2020, valoarea acestuia crescând de la minimele din martie anul trecut și până în prezent cu circa 67%.

Prețul indicelui a spart în final, la sfârșitul lui ian. 2021, un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din feb. 2020 (a se vedea linia violet), apoi a trecut și peste nivelul maximelor din iul.-oct. 2007, de dinaintea crizei financiare din 2008. Media mobilă de 50 zile s-a constituit suport pentru micile corecții. În acest moment indicele se află deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

De aici înainte sunt posibile două scenarii de evoluție:

  • Primul scenariu, cel mai probabil, este cel optimist în care indicele BET și-ar continua trendul ascendent trecând peste rezistența de la circa 11.770 puncte (linia roșie) și ar atinge noi maxime istorice. Următoarea oprire ar putea fi situată în jur de 12.260 puncte și coincide cu extensia 161,8% a nivelelor Fibonacci aplicate pe ultimul trend descendent (declinul de la maximul din feb. la minimul din mar. 2020).
  • Al doilea scenariu, mai puțin probabil, este scenariul pesimist în care indicele BET și-ar stopa creșterea și ar cădea sub media mobila de 50 zile.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea indicelui BET (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis un semnal din luna nov. 2020, ce arată o direcție ascendentă a indicelui pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Ultimul val al trendului ascendent a pierdut din putere, cum linia ADX coboară iarăși spre nivelul 25.

Relative Strength Index – RSI a avut o mișcare descendentă în ultima perioadă (sfârșitul lui mai și în iun. 2021) dar a găsit un suport la nivelul 40, de unde a revenit peste nivelul 50, fapt ce indică o diminuare a presiunii la vânzare din partea investitorilor. Linia RSI a generat recent o divergență negativă în raport cu prețul având două maxime mai joase în lunile mar. și mai 2021.

În concluzie, pe termen scurt, putem vedea o continuare a trendului ascendent al indicelui BET și atingerea unor noi maxime istorice pană cel puțin la un nivel în jur de 12.260 puncte.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA