fbpx

GOLDRING SA


CUBE

CubeSmart
  02.08.2021

CubeSmart este un trust de investiții imobiliare care investește în facilități de auto-depozitare. Proprietățile sale sunt concepute pentru a oferi spațiu de stocare pentru clienții săi rezidențiali și comerciali. Facilitățile sale de depozitare cuprind dulapuri, mini unități de depozitare și încăperi mari. Compania oferă diverse opțiuni de depozitare pentru uz casnic și personal, pentru întreprinderi și pentru vehicule. Proprietățile sale de auto-depozitare sunt situate pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii, în zone metropolitane și suburbii.

Compania a raportat rezultatele financiare pe trimestrul II din 2021, peste așteptările analiștilor. Profitul net de 0,24$, este în creștere cu 20% față de profitul net pe acțiune trimestrul II din 2020. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,34$ în trimestrul II din 2021, egal cu cel pe trimestrul I.

Acțiunea CubeSmart este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier CUBE. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 10 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu circa 150%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,28 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 72% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long64$29%39$

analiză tehnică CUBE

 

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii CubeSmart a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 19,6$ și a reușit să iasă deasupra norului la începutul lui sept. 2020. Acțiunile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. În cea mai mare parte a perioadei iun. 2020- iul. 2021, linia indicatorului s-a mișcat între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 30), fapt ce a arătat o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare la începutul lunii iun. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -1.5). Linia indicatorului a depășit un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 3), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea CubeSmart are un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
LONG64$29%39$

analiză tehnică CUBE

 

Graficul zilnic al CubeSmart arată că prețul a reușit în feb. 2021 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din aug.-sep. 2019, de la circa 36$ (linia violet). De la minimele de la începutul lui mar. 2021, acțiunile sunt într-un nou raliu. Acestea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea CubeSmart este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Russell 1000. De la nivelul de suport dat de minimul din ian. 2021, linia RS are o mișcare ascendentă spre un nivel de rezistență constituită din maximele anterioare, confirmând mișcarea prețului. Dacă prețul își va continua trendul, atunci linia RS va trebui să spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii CubeSmart. Indicatorii direcționali au trimis un semnal din luna mai 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Ultimul val ascendent a pierdut din intensitate cum linia ADX și-a corectat mișcarea și a căzut de la valori peste 40 spre nivelul 30. Este de așteptat ca linia ADX să-și reia creșterea.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA