fbpx

SSIF GOLDRING SA


GS

The Goldman Sachs Group Inc.
  28.01.2021

The Goldman Sachs Group Inc. este una dintre cele mai mari bănci de investiții și servicii financiare din lume, cu sediul în New York, SUA.

Rezultatele financiare din trimestrul IV al anului trecut au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 12,08 USD, în creștere cu 158% față de anul precedent. Analiștii estimau un profit net pe acțiune de doar 6,99 USD. Pentru trimestrul IV, Goldman Sachs va distribuii către acționari un dividend pe acțiune de 1,25 USD, egal cu cel distribuit în trimestrul III 2020.

Acțiunile Goldman Sachs sunt listate pe New York Stock Exchange, sub simbolul bursier GS. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 95 miliarde USD, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din Martie 2020 și până în prezent cu aproximativ 115%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,50 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 50% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long318$ – 320$15%248$

Grafic săptămânal Goldman Sachs

De la minimele din Martie 2020, prețul acțiunii Goldman Sachs a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la 130 USD. Acțiunile au reușit sa iasă deasupra norului în luna Septembrie, aflându-se acum într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip „bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din Octombrie, sub nivelul zero. Linia ROC a trecut peste un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 40), de unde vedem o corecție.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare la sfârșitul lunii Mai, cum s-a intersectat și a trecut deasupra liniei de semnal, la un nivel „supra-vândut”. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a trecut peste un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 20), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Goldman Sachs are un trend puternic ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short

Grafic zilnic Goldman Sachs

Pe graficul zilnic al Goldman Sachs observăm cum prețul a reușit să spargă la începutul acestei luni un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din Ian.-Mar. 2018, ușor peste nivelul de 270 USD. Prețul se corectează acum spre fostul nivel de rezistență care poate deveni un suport (schimbare de polaritate). Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip „bullish”. Prețul se află în acest moment peste nivelul maxim atins la începutul crizei financiare din Noiembrie 2007, de la circa 250 USD.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Goldman Sachs este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Dow Jones 30 – DJIA. Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la nivelul de suport spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare. Dacă prețul își a relua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să-și reia creșterea și să testeze propriul nivel de rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Goldman Sachs. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lunii Noiembrie, ce arata o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul acțiunii este acum unul foarte puternic, cum linia ADX a depășit pragul de 60, nivel de la care vedem o corecție.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acțiunii spre noi maxime istorice.

Pe termen scurt este posibilă o corecție, cum indicatorii tehnici sunt „supra-cumpărați”.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii se va tranzacționa peste nivelul de 310 USD.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA