fbpx

SSIF GOLDRING SA


HPQ

Hewlett-Packard Company - HP Inc
  19.04.2021

Hewlett-Packard Company – HP Inc. este o firmă americană de tehnologia informației. Funcționează prin următoarele segmente de afaceri: Personal Systems, Printing și Corporate Investments. Segmentul Personal Systems oferă computere comerciale și pentru consumatori, adică desktop-uri și notebook-uri, stații de lucru, tablete comerciale și dispozitive de mobilitate etc. Segmentul Printing oferă imprimante comerciale și pentru consumatori, consumabile, soluții și servicii, dispozitive de scanare. Segmentul Corporate Investments include HP Labs și anumite proiecte de incubare a afacerilor.

Rezultatele financiare din primul trimestru 2021 (trimestru fiscal terminat la 31 ianuarie 2021) au fost peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune (GAAP) a fost un profit net de 0.83$, în creștere cu 77% față de anul precedent. Compania a distribuit în primul trimestru un dividend de 0.194$ pe acțiuni, egal cu cel distribuit în trimestrul precedent.

Acțiunea Hewlett-Packard este listată New York Stock Exchange, sub simbolul bursier HPQ. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 42.4 mld. de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu peste 165%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,03 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 3% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long35-36$5%28$

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiuni Hewlett-Packard a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 12.5$, iar în luna sept. 2020, a ieșit deasupra norului. Acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din mar.-mai 2020 și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40). Linia s-a corectat dar a revenit și se menține între nivelele 20 și 40, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în iun. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, la un nivel supra-vândut (nivelul -1). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 3), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Hewlett-Packard are un trend puternic ascendent de la minimul din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long35-36$5%28$

Pe graficul zilnic al Hewlett-Packard observăm cum prețul a reușit în a doua parte a lunii dec. 2020 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din oct.-nov. 2007, ian.-apr.2010 și 2018, de la circa 24$. Acum prețul se îndreaptă spre un nivel de rezistență constituit din maximele istorice din mar.-apr. 2000, de la circa 35-36$. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Hewlett-Packard este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la minimele din oct.-nov. 2020, linia RS are o mișcare ascendentă, confirmând raliul acțiunilor. Dacă prețul își va continua trendul ascendent și va sparge nivelul de rezistență constituit din maximele istorice, atunci linia RS ar trebui să confirme și să spargă propria rezistență (linia roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Hewlett-Packard. Indicatorii direcționali au trimis semnale clare în lunile aug.& nov. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie).Trendul este unul puternic cum linia ADX are o mișcare ascendentă spre nivelul 40.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea maximelor istorice din mar.-apr. 2000. Cu toate acestea, potențialul de creștere pare deocamdată limitat cum prețul se apropie de maximele istorice.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA