fbpx

SSIF GOLDRING SA


INTU

Intuit Inc.
  27.09.2021

Intuit Inc. este o companie americană specializată în softuri financiare. Printre produsele companiei se numără: aplicația TurboTax de pregătire a documentației aferente impozitării, aplicația Mint pentru finanțe personale și softul de contabilitate QuickBooks pentru firme mici.

Rezultatele financiare din trimestrul IV fiscal (încheiat la sfârșitul lui iulie 2021), au fost peste așteptările analiștilor care estimau un profit net pe acțiune de 1,59$. Profitul net înregistrat a fost de 1,97$, în creștere cu 9% față de rezultatul din urmă cu un an. Compania va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 0,68$ pentru trimestrul IV, în creștere față de 0,59$ din trimestrul precedent.

Acțiunea Intuit este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier INTU, și este inclusă în indicii bursieri Nasdaq-100 și S&P 500. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 158 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din martie 2020 și până în prezent cu aproximativ 205%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,02 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 2% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
BUY615$6%540$

intuit

 

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Intuit a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 188$, și au ieșit repede deasupra norului în mai 2020. În acest moment, prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. După ce aproape a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40) în iun. 2020, linia indicatorului s-a mișcat, în cea mai mare parte a timpului, între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce arată o menținere a presiunii la cumpărare. La sfârșitul lui iul. 2021, linia indicatorului a atins nivelul 30, de unde s-a corectat ajungând din nou sub nivelul 20.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare încă din luna mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), aproape de nivelul zero. De la minimul din mar. 2020, linia indicatorului are o mișcare ascendentă cu un nou semnal de cumpărare în luna mai 2021. Linia a trecut peste un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40.0), de unde se poate corecta.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Intuit are un puternic trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Buy615$6%540$

intuit

 

Graficul zilnic al Intuit arată că prețul a reușit la începutul lunii aug. 2020 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 294$ (linia violet). Prețul respectă o linie de trend ascendent trasată pe grafic de la minimul din mar. 2020. Trendul s-a accelerat de la minimul din mai 2021 găsind o rezistență la nivelul de 583$. Corecțiile au găsit suport în zona mediei mobile de 50 zile. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Intuit este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq 100. De la nivelul de suport de la minimele din perioada mar.-mai 2021, linia RS are o mișcare ascendentă și încearcă în luna sept. 2021 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie), confirmând astfel raliul acțiunii.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Intuit. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în mai 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Ultimul raliu al trendului a pierdut din putere cum linia ADX s-a corectat aproape de nivelul de alerta 50 și a căzut sub nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice. Potențialul de creștere pe termen mediu și scurt pare limitat cum indicatorii tehnici sunt „supra-cumpărați”. Se recomandă ca investitorii să intre din nou la cumpărare numai dacă prețului acestei acțiuni depășește rezistența de la 583$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA