fbpx

GOLDRING SA


MASI

Masimo Corporation
  22.12.2020

Masimo Corporation este o companie din sectorul tehnologiei medicale care dezvoltă și produce tehnologii inovatoare de monitorizare a pacienților neinvazivi, dispozitive medicale și o gamă largă de senzori medicali. Masimo SET® Pulse Oximetry monitorizează peste 200 de milioane de pacienți din întreaga lume și este tehnologia primară de oximetrie a pulsului utilizată la 9 din primele 10 spitale din SUA.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T3 din 2020, peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 0,848$ față de estimările de 0,618$, în scădere cu aproximativ 3% în raport de profitul net pe acțiune din T3 din 2019. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Masimo Corporation este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier MASI. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 14,6 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie și până în prezent cu circa 85%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,87 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 13% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long285$8%245$

MASI

De la minimele din Martie, prețul acțiunii Masimo Corporation a crescut de la un nivel de suport format chiar din marginea superioară a norul Ichimoku, de la circa 144$. Acțiunile s-au menținut deasupra norului, aflându-se într-un nou raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din prima parte a lui August și atinge un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 20), acest lucru indicând o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui Noiembrie, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, deasupra unui nivel „supra-cumpărat” (nivelul 7.5). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă spre un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 15.0), acest lucru indicând o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Masimo Corporation are un trend puternic ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long285$8%245$

MASI

Graficul zilnic al Masimo Corporation arată cum prețul a reușit la începutul lunii Decembrie să spargă în final un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia violet). Prețul se corectează ușor spre fostul nivel de rezistență care ar putea deveni un suport (schimbare de polaritate). Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Masimo Corporation este reflectată în indicele puterii relative – RS cu indicele Nasdaq 100. De la începutul lunii Septembrie, linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (linia verde), dar mișcarea nu are suficientă forță să țină pasul cu raliul acțiunii. Dacă prețul își va continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să se îndrepte spre propria rezistență (linia roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Masimo Corporation. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lunii Noiembrie, ce arata o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este acum unul puternic, cum linia ADX a depășit pragul de 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA