fbpx

SSIF GOLDRING SA


RGEN

Repligen Corporation
  04.10.2021

Repligen Corporation este o companie farmaceutică din SUA dedicată dezvoltării și producției de materiale utilizate la fabricarea medicamentelor biologice.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2021 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 0,79$ (față de estimările de 0,52$), în creștere cu 88% în raport cu profitul net pe acțiune din trimestrul II din 2020.

Acțiunea Repligen este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier RGEN, și este inclusă în componența indicelui S&P400. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 15,5 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut în perioada mai – sept. 2021 cu peste 100%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,90 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 10% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
BUY400$42%220$

Repligen Corporation

 

De la minimele din mai 2021, prețul acțiunii Repligen a crescut de la un nivel de suport situat chiar sub marginea superioara a norului Ichimoku, de la circa 162$. Acțiunile s-au aflat într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. De la minimele din iul. 2021, linia ROC a avut o mișcare ascendentă și a trecut peste un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 50). De la sfârșitul lui sept. 2021, linia ROC se corectează spre nivelul 25.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare în luna iul. 2021, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a trecut peste un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 28), nivel de unde cel mai probabil se va corecta.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Repligen a avut un trend ascendent până aproape de sfârșitul lui sept. 2021. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Sell

Repligen Corporation

 

Pe graficul zilnic al Repligen observăm cum prețul a reușit la sfârșitul lunii iul. 2021 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 227$ (linia violet). Acțiunile s-au aflat într-un raliu până la atingerea vârfului din sept. 2021. De la sfârșitul lui sept. 2021, acțiunea se corectează (cu circa 18%) și au închis săptămâna trecută deasupra mediei mobile de 50 zile.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Repligen este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 400. De la nivelul de suport dat de minimele din mai 2021, linia RS a avut o mișcare ascendentă și a spart un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie), confirmând trendul acțiunii. De la maximele din sept. 2021, linia RS se corectează odată cu prețul spre fostul nivel de rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Repligen. Indicatorii direcționali au trimis un semnal din luna iul. 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). După ultimul raliu al acțiuni în care ADX a trecut ușor peste nivelul 60, aceasta se corectează acum spre nivelul 40. În plus, linia –DI a trecut peste linia +DI, indicând sfârșitul direcției ascendente.

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

Pe termen scurt este posibil să vedem o continuare a corecției începută la sfârșitul lunii sept. 2021.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii vor reveni peste pragul de 327$.

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA