fbpx

GOLDRING SA


SIVB

SVB Financial Group
  25.01.2021

SVB Financial Group este un grup diversificat de servicii financiare, fondat în 1983, cu sediul central în Santa Clara, California. Grupul operează pe patru segmente: Global Commercial Bank, SVB Private Bank, SVB Capital și SVB Leerink. Segmentul Global Commercial Bank reprezentat de filiala Silicon Valley Bank oferă produse specifice unei bănci comerciale. Segmentul SVB Private Bank oferă servicii bancare personalizate. Segmentul SVB Capital este specializat în capital de risc și investește în cele mai de succes companii din Silicon Valley și nu numai, iar segmentul SVB Leerink oferă servicii specifice unei bănci de investiții precum fuziuni și achiziții, cercetare și tranzacționare pe piețele financiare.

Compania a raportat rezultatele financiare pentru trimestrul IV din 2020, peste așteptările analiștilor. Aceștia estimau un profit net pe acțiune de 3.75$, dar profitul net pe acțiune efectiv a fost de 7.40$, în creștere cu 46% față de anul precedent.

Acțiunea SVB Financial Group este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier SIVB. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 24.9 mld. dolari, după o creștere a prețului acțiunii, din martie 2020 și până în prezent, de aproximativ 275%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 2,15 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic mult mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long500$4,2%450$

Grafic săptămânal al analizei tehnice SIVB

Începând din Martie 2020, prețul acțiunii SVB Financial Group se află pe un trend ascendent început de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku. Acțiunile au reușit să iasă deasupra norului în luna August 2020, fiind acum într-un raliu deasupra norului, ceea ce este un semnal „bullish” convingător cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din August – Septembrie, deasupra nivelului zero. Linia ROC a trecut peste un nivel considerat foarte „supra-cumpărat” (nivelul 60), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lunii Mai, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub nivelul zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a trecut peste un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 40), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea SVB Financial Group are un trend puternic ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long500$4,2%450$

Grafic zilnic al analizei tehnice SIVB

La începutul lunii Noiembrie 2020, prețul acțiunii SVB Financial Group a reușit să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din 2018, de la 327$. Acțiunile se află într-un raliu început în Decembrie, care ar putea să se consolideze. Ele se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip „bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea SVB Financial Group este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. Linia RS are o mișcare ascendentă de la nivelul de suport și încearcă să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din 2018. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să confirme și să depășească nivelul de rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii SVB Financial Group. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna Aprilie 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul acțiunii este acum unul puternic, cum linia ADX se îndreaptă spre nivelul 50.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acțiunii și atingerea unui nivel de 500$ pe acțiune.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA