fbpx

SSIF GOLDRING SA


TGT

Target Corporation
  12.08.2021

Target Corporation este o companie americană de retail care operează magazine de mărfuri generale. Oferă sortimente de alimente, inclusiv produse perisabile, produse alimentare uscate, produse lactate și produse congelate. Compania cu sediul în Minneapolis, MN este unul dintre cei mai mari retaileri din Statele Unite.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrul I din 2021, peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 3,69$, în creștere cu 525% în raport cu rezultatul din anul precedent. Firma va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 0,90$ pe trimestrul II din 2021, mai mare decât cel din trimestrul I de 0,68$ (+32,4%). Rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2021 vor fi publicate pe 18 august 2021.

Acțiunea Target Corporation este listată pe bursa de acțiuni este listată la New York Stock Exchagne, sub simbolul bursier TGT. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 130 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu circa 190%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,99 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 1% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long270-271$3%247$

analiză tehnică target

 

De la minimele din mar. 2020, prețul acțiunii Target a crescut de la un nivel de suport situat în interiorul norului Ichimoku, de la circa 90$ și a ieșit rapid deasupra norului. Acțiunile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. În cea mai mare parte a perioadei mai 2020 – aug. 2021, linia indicatorului s-a mișcat între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 40), fapt ce arată o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare la în luna mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, la nivelul zero. Linia indicatorului atinge un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Target are un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
LONG270-271$3%247$

analiză tehnică target

 

Graficul zilnic al Target arată că prețul a reușit în aug. 2020 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din dec. 2019, de la circa 130$ (linia violet). De la minimele de la începutul lui mar. 2021, acțiunile sunt într-un nou raliu. Ele respecta o linie de trend ascendent și se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Target este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la nivelul de suport, linia RS are un trend ascendent și a reușit să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie), confirmând trendul acțiunii.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Target. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna apr. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul val ascendent a pierdut din putere cum linia ADX se corectează de la valori de peste 50.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA