fbpx

GOLDRING SA


WIT

Wipro Limited
  03.02.2021

Wipro Limited este o companie cu sediul în Bangalore, India specializată în tehnologia informației, consultanță și procese de business de outsourcing. În România, Wipro are centre de dezvoltare în București și Timișoara.

În trimestrul încheiat la 31 decembrie 2020, rezultatele financiare au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 0,07$, în creștere cu circa 21% în raport cu aceeași perioadă a anului precedent. Firma va distribui către acționari un dividend trimestrial de 0,014$ pe acțiune

La New York Stock Exchange sunt listate ADR – American Depository Receipt, sub simbolul bursier WIT. Acțiunile Wipro se tranzacționează și pe bursele din India, Bombai Stock Exchange (simbol 507685) și National Stock Exchange (simbol WIPRO). Compania are în prezent o capitalizare de piață de 31,3 mld. $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din Martie și până în prezent cu circa 145%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,60 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 40% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long8-9$37%5$

WIT

De la minimele din Martie 2020, prețul acțiunii Wipro a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 2,5$. Prețul a reușit sa iasă deasupra norului la sfârșitul lui Iulie, aflându-se acum într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din Martie – Mai 2020 și a atins un nivel „supra-cumpărat” în lunile August. și Septembrie (nivelul 40). De atunci, linia ROC se mișca între nivelul zero și cel „supra-cumpărat”, acest lucru indicând o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare spre sfârșitul lunii Mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel „supra-vândut” (-2.0). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din Aprilie 2020 și se află acum deasupra unui nivel „supra-cumpărat” (nivelul 4.0), acest lucru indicând o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Wipro are un trend ascendent puternic, început de la minimele din Martie 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long8-9$37%5$

WIT

Și pe graficul zilnic al Wipro se observă raliul început de la minimele din Martie. De asemenea observăm cu acțiunile au testat în acest an un nivel de rezistență constituit din maximele din 2007 (linia roșie), de la circa 6,7$. Dacă acest nivel va fi depășit, prețul are potențial să testeze nivelul de rezistență următor constituit din maximele istorice din 2010, de la circa 9$. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Wipro este reflectata în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nifty 50. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, dar pare că mișcarea nu are suficientă forță să țină pasul cu raliul prețului acțiunii. Dacă acestea își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să se îndrepte spre propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Wipro. Indicatorii direcționali au trimis un semnal la începutul lunii Iunie, ce arata o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este acum unul puternic, cum linia ADX a avut o traiectorie ascendentă și se mișcă ușor în lateral la nivelul 40.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea maximelor istorice din Aprilie 2010, din zona de 9$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA