fbpx

SSIF GOLDRING SA


BIDU

Baidu Inc.
  23.11.2020

Baidu Inc. este o companie chineză fondată în anul 2000, specializată în servicii și produse legate de internet și inteligență artificială. Alături de produsul principal, motorul de căutare Baidu, compania mai oferă o gamă variată de servicii precum cartografiere, stocare cloud, comunicații, știri, social media, antivirus, portofel virtual și multe altele. Majoritatea dintre acestea fiind destinate utilizatorilor din China.

Rezultatele financiare din al treilea trimestru au fost publicate pe 16 noiembrie 2020, acestea fiind peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost pozitiv, în valoare de 2,46$ față de estimările de 0,99$ și în creștere cu circa 88% față de rezultatul din anul precedent. Compania nu distribuie dividende către acționari.

Baidu este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier BIDU, având în prezent o capitalizare bursieră de 46,4 miliarde $, după ce prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie și până în prezent cu aproximativ 65%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,13 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 13% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieStop LossTarget price
LONG80$185$

BIDU

Pe graficul săptămânal al acțiunii Baidu se poate observa un raliu al prețului început de la minimele din Martie care acum testează maximul anterior atins în Ianuarie, de la circa 147$. În luna Octombrie, prețul au reușit sa treacă deasupra norului Ichimoku semnalând o inversare a trendului descendent, semnalul este unul convingător cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Linia indicatorului are un trend ascendent de la minimul de la sfârșitul lui Martie și a atins din nou un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 20). Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia ROC ar trebui să revină în zona „supra-cumpărată”.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lunii Iunie, cum s-a intersectat și a trecut peste linia de semnal, sub nivelul zero. Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă de la minimul din August și se îndreaptă spre un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 10), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Baidu a avut un trend ascendent de la minimele din Martie. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

BIDU

PozițieStop LossTarget price
LONG80$185$

Pe graficul zilnic al Baidu, prețul acțiunii încearcă să spargă un nivel de rezistență dat de maximul anterior atins în Ianuarie (linia roșie). Din mai 2019 până în prezent, prețul formează o bază pentru o creștere. Linia de rezistență poate deveni apoi un nivel de suport (schimbare de polaritate). Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Baidu este reflectată în raportul puterii relative – RS cu indicele Nasdaq 100. Linia RS caută să crească de la un nivel de suport, dar mișcarea nu este foarte convingătoare. Dacă prețul acțiunii va reuși să spargă nivelul de rezistență, atunci linia RS ar trebui să se îndrepte spre propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Baidu. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna Aprilie ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul acțiunii este unul puternic, cum linia ADX se află aproape de nivelul 35.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul va reveni, iar acțiunea se va tranzacționa peste nivelul de 147$ – 150$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA