fbpx

SSIF GOLDRING SA


BKNG

Booking Holding Inc.
  22.11.2021

Booking Holdings Inc. este o companie americană care oferă rezervări de cazare, inclusiv hoteluri, pensiuni, apartamente, închirieri de vacanță și alte proprietăți. Compania oferă servicii prin următoarele mărci:  Booking.com,  Priceline.com,  Agoda.com, Kayak.com, Cheapflights, Rentalcars.com, Momondo șiOpenTable. Compania a fost fondată de Jay Scott Walker pe 18 iulie 1997 și are sediul în Norwalk, CT.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2021 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 37,70$, mai mult față de estimările de 33,01$ și în creștere cu 207% în raport cu rezultatul din anul precedent. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Booking Holdings este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier BKNG. Compania are în prezent o capitalizare de piață de aproximativ 96 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din mar. 2020 pană în prezent cu circa 110%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,20 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 20% mai volatil decât piață .

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Buy3.040$30%2.040$

booking

 

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Booking Holdings a crescut de la un nivel situat sub norul Ichimoku, de la circa 1.110$. Prețul a ieșit deasupra norului în sept. 2020 și se afla într-un raliu deasupra norului acestuia, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul a fost convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este încă pozitiv, dar este gata să treacă sub nivelul zero. De la minimele din mar.-apr. 2020, linia ROC a avut o mișcare ascendentă până a atins un nivel supra-cumpărat (nivelul 40). Totuși linia indicatorului s-a mișcat între un nivel supra-cumpărat (nivelul 40) și un nivel de suport sub zero (nivelul -12), fapt ce a arătat o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă din luna mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub un nivel supra-vândut (nivelul -100). Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a trecut peste un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 100), nivel de unde s-a corectat. Un nou semnal de cumpărare a survenit în luna sept. 2021 deasupra nivelului zero care poate fi anulat de un semnal de vânzare care stă să fie generat la sfârșitul lui nov. 2021.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Booking Holdings a avut un trend ascendent de la minimul din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Sell

booking

 

Graficul zilnic al Booking Holdings arată că prețul a reușit la sfârșitul lui aug. 2021 să iasă din nou deasupra unui nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 2.230$ (linia violet). Prețul s-a aflat într-un raliu până la atingerea maximelor de la începutul lui nov. 2021, de la 2.687$. Acțiunile se corectează (cu circa 13%) și au găsit un suport la media mobila de 200 zile. Ele ar putea găsi un suport un pic mai jos la fostul nivel de rezistență (schimbare de polaritate).

Preferința investitorilor pentru acțiunea Booking Holdings este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq-100. Linia RS testează din nou un nivel de suport constituit de minimele anterioare (linia verde), neconfirmând raliul prețului. Dacă prețul își va relua trendul ascendent atunci linia RS ar trebui să confirme.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Booking Holdings. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la sfârșitul lui aug. 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). După ultimul raliu al prețului în care ADX a trecut ușor peste nivelul 30, linia ADX s-a corectat sub nivelul 20. În plus, linia –DI a trecut peste linia +DI, indicând sfârșitul direcției ascendente.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

Pe termen scurt este posibil să vedem o continuare a corecției începută în luna nov. 2021.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii va reveni peste pragul de rezistență de la 2687$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA