BURSA și munca la distanță – Citrix

Pandemia COVID-19 a reprezentat o provocare pentru companii, care pentru continuarea activității au fost nevoite să implementeze rapid soluții de lucru la distanță pentru angajați. Citrix Systems este o companie americană de software care permite angajaților să lucreze și să colaboreze la distanță, indiferent de dispozitiv sau rețea. Produsele Citrix sunt utilizate de peste 400.000 de clienți din întreaga lume. Compania a fost înființată în Richardson, Texas în anul 1989 și-a început activitatea prin colaborarea cu Microsoft pentru dezvoltarea unor produse de acces la distanță, parteneriatul fiind și azi în vigoare.

Este această creștere sustenabilă? În timp ce efectul pandemiei poate părea un influx de vânzări pe termen scurt pentru Citrix, măsurile de distanțare socială ar putea rămâne în vigoare mult după trecerea crizei COVID-19. Utilizarea tehnologiei rezultă în minimizarea nevoii de spațiu pentru birouri și poate rezona cu managerii care doresc să maximizeze profiturile, așadar, trendul ascendent al expansiunii în mediul online ar putea să continue. Deocamdată, conducerea Citrix rămâne prudent – optimistă, estimările managementului asupra rezultatelor pentru anul acesta sunt în ușoară creștere, dar avertizează că acestea ar putea fi prea optimiste, dată fiind incertitudinea creată de criza sanitară.

Citrix a raportat rezultatele financiare pe primul trimestru al anului 2020, peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 1,46$, dublu față de nivelul așteptat de 0,79$, și în creștere cu 55% față de profitul net pe acțiune din primul trimestru al anului 2019. Compania va distribui un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,35$ aferent T1 din 2020, egal cu nivelul din T4 din 2019, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de aproximativ 1,0%. Prețurile acțiunii Citrix au crescut cu aproape 50% de la minimele din martie 2020, atingând în data de 21.05.2020 , 137$/acțiune.

Știați că…?

  • Aproximativ 99% din companiile din Fortune 100 și 98% din Fortune 500 utilizează serviciile oferite de Citrix
  • Citrix a achiziționat până acum 50 de companii, ceea ce a condus la dezvoltarea foarte rapidă a infrastructurii și a serviciilor oferite.

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Citrix în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul CTXS.

Dorești să investești și tu în acțiunile CTXS și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup