Call of Duty susține creșterea acțiunior Activision Blizzard

Industria video a cunoscut o creștere impresionantă în acest an datorită restricțiilor legate de corovanirus care a obligat milioane de oameni să rămână acasă, și în lipsa unei alternative mai bune să se joace sau să își lase copii la jocuri online. Companii precum: Microsoft, Nintendo, Twitch și Activision, toate au avut de câștigat în urma pandemiei, raportând dublări sau chiar triplări al numărului de utilizatori.

Dar oare avântul se va menține? Cei din industrie sunt de părere că lucrurile se vor mai aplatiza, însă această pandemie a atras o nișă de utilizatori noi, din care dacă reușesc să rețină doar o parte, veniturile se vor menține la nivele ridicate în continuare. Optimismul s-a văzut și pe bursă. Prețul acțiunilor Activision Blizzard au crescut cu circa 45% de la minimele din martie 2020 până în prezent, datorită măsurilor de carantină și distanțare socială, jocurile video au devenit o activitate tot mai populară. Activision Blizzard este cea mai mare companie americană de jocuri video, cu sediul în Santa Monica, California. Compania a fost fondată în iulie 2008 prin fuziunea companiei Activision și Vivendi Games.

Activision Blizzard continuă să găsească modalități de a atrage noi jucători prin franciza Call of Duty. În această săptămână, editura a anunțat vânzări și profituri peste așteptările analiștilor, pe deoparte datorită creșterii cererii izolării la domiciliu din SUA și Europa, iar pe de altă parte datorită extinderii francizei sale principale, care atrage un angajament record chiar și pe măsură ce se deplasează pe noi platforme și modele de afaceri. Baza de utilizatori aproape s-a triplat, ajungând la 102 milioane în primul trimestru al anului 2020, în comparație cu 42 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Compania a raportat venituri de 1.52 mld. de dolari în primul trimestru, peste așteptările analiștilor de 1.32 mld. de dolari, în timp ce profitul pe acțiune a fost de 0,76$, dublu față de estimările analiștilor. Compania nu a oferit date concrete privind sustenabilitatea bazei actuale de utilizatori mai ales în condițiile în care mai multe țări au anunțat că urmează să relaxeze măsurile de carantină, dar sunt în continuare optimiști.

Știați că…

  • Franciza Call of Duty este cea mai bine vândută franciză din istoria jocurilor video, aducând în fiecare an o ediție cu zeci de milioane de copii vândute.
  • Activision a investit 500 mil. dolari pentru a înființa o nouă franciză, numită “Destiny”, și a reușit să își recupereze investiția din prima zi, devenind cea mai mare lansare a unui joc din istorie.

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Activision Blizzard în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul ATVI.

Dorești să investești și tu în acțiunile ATVI și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup