fbpx

GOLDRING SA


CAT

Caterpillar Inc.
  16.10.2020

Caterpillar Inc. este o corporație din SUA prezentă în clasamentul Fortune 100 care proiectează, dezvoltă și comercializează utilaje, motoare și produse financiare și de asigurare pentru clienți din întreaga lume. Compania este cel mai mare constructor de utilaje din lume, iar utilajele construite de ei sunt folosite în industrii precum construcții, infrastructură rutieră, minerit, exploatare forestieră, energie, agricultură sau transporturi. O subsidiară a companiei, Caterpillar Defence Products, furnizează motoare diesel, transmisii automate și alte componente pentru tancuri și transportoare utilizate de forțele armate ale Marii Britanii, Elveției și ale României și buldozere blindate pentru Israel. Pentru industria de apărare navală, subsidiara furnizează motoare de propulsie și generatoare de energie pentru fregate și nave de patrulare americane, spaniole, britanice sau mexicane.

Rezultatele financiare ale Caterpillar din trimestrul II al acestui an au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net înregistrat a fost de 1.03$, față de estimările de 0.66$, în scădere față de anul precedent cu aproximativ 64%. Dividendele aferente trimestrului II au fost egale cu cele din primul trimestru în valoare de 1.03$, ceea ce înseamnă un randament de aproximativ 2.6%.

Caterpillar este listată pe bursa de acțiuni NYSE, sub simbolul bursier CAT și este componentă a indicelui DJIA, S&P100 și S&P500. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 88,6$ miliarde, iar creșterea prețului acțiunilor din martie și până în prezent a fost de aproximativ 85%.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieStop LossTarget price
LONG140$175$

CAT

Corecția începută în Ianuarie 2020 a făcut ca prețul acțiunii să scadă sub norul Ichimoku, unde în cele din urmă au găsit un nivel de suport. De la minimul din Martie, prețul s-a mișcat spre norul Ichimoku, iar în August au trecut din nou deasupra norului într-un raliu ”bullish”. Semnalul este unul convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din Martie până la maximul de la începutul lui Iunie, confirmând raliul prețului. Linia ROC a atins o zona considerată „supra-cumpărată” (peste nivelul 20), de unde s-a corectat spre nivelul zero. Totuși în perioada Iulie – Octombrie, linia se mișcă în lateral spre nivelul „supra-cumpărat”, fapt ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare la sfârșitul lunii Mari, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, de la un nivel „supra-vândut” (nivelul -5). Linia indicatorului a avut o traiectorie ascendentă de la nivelul „supra-vândut” și a atins o zonă „supra-cumpărată” (peste nivelul 5), fapt ce indică o intensificare a presiunii la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Caterpillar s-a redresat după căderea de la începutul anului. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieStop LossTarget price
LONG140$175$

CAT

Graficul zilnic al Caterpillar prezintă un trend ascendent al acțiunilor început în luna Martie. Ele se îndreaptă spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie). Prețurile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Caterpillar este reflectată în puterea relativă RS – Relative Strength cu indicele DJIA. Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la minimul din Martie dar s-a lovit în prima parte a lui Aprilie de un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare. De atunci linia se mișcă în lateral între cele doua niveluri de suport și rezistență. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să confirme și să se îndrepte din nou spre nivelul rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Caterpillar. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la începutul lui Aprilie ce arata o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). După ce s-a lovit de nivelul 40 în Septembrie, linia ADX a coborât spre nivelul 20. Trendul este din nou în formare, cum linia ADX se află acum ușor peste nivelul de 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acțiunii spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din Ianuarie 2018.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA