fbpx

GOLDRING SA


CENT

Central Garden & Pet
  25.05.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG24$44$ – 45$

cent

 

LONG 25.05.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen mediu

Graficul saptamanal al acțiunii Central Garden & Pet Company (simbol bursier: CENT, listata pe bursa de actiuni NASDAQ) arata ca preturile actiunii se afla intr-o miscare ascendenta de la minimele din mar. 2020. Trendul descendent din perioada iul. 2018 – mar. 2020 a fost inversat. Ele se indreapta spre un nivel de rezistenta constituit din maximele istorice de la inceputul lui iul. 2018, de la circa 45$ (linia rosie).

Preturile actiunii Central Garden & Pet au crescut cu circa 44% de la minimul din martie 2020 pana in prezent. Este o companie ce produce si distribuie produse pentru gradina si animale de companie.

Preturile au reusit sa treaca deasupra norului Ichimoku spre mijlocul lui apr. 2020, iar ”Lagging Span (LS)” (linia violet) le-a urmat. Linia LS trebuie sa confirme noul trend ascendent cum inca nu a strapus marginea superioara a norului. Semnalul trimis este unul convingator, cum norul deplasat inainte este colorat in verde. Preturile se tranzactionează deasupra norului Ichimoku, ceea ce este un semnal ”bullish”.

ROC (linia violet) ce arata modificarea procentuala a preturilor este pozitiva. Linia indicatorului are o miscare ascendenta de la minimul din mar. 2020 si se indreapta spre un nivel supra-cumparat (nivelul 40.0). Daca linia ROC se va misca in continuare si va atinge nivelul supra-cumparat, acest fapt indica o intensificare a presiunii la cumparare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumparare spre mijlocul lui apr. 2020, cum s-a intersectat si a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), aproape de nivelul zero. Linia indicatorului are un trend ascendent de la minimul din apr. 2019 si se indreapta spre un nivel supra-cumparat (nivelul 2.0). Daca linia MACD se va misca in continuare si va atinge nivelul supra-cumparat, acest fapt indica o intensificare a presiunii la cumparare.

In general actiunea Central Garden & Pet se afla intr-un raliu de la minimele din mar, 2020 si pare sa fi inversat trendul descendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a preturilor acțiunii ca o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

PozițieStop LossTarget price
LONG24$44$ – 45$

cent

 

LONG 25.05.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen scurt

Central Garden & Pet a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020, peste asteptarile analistilor (anul fiscal se termina la sfarsitul lui septembrie 2020). Profitul net pe actiune a fost la nivelul de 0,78$ fata de estimarile de 0,76$ (o surpriza pozitiva de +0,02$), in crestere cu circa 7% fata de profitul net pe actiune pe T2 din 2019. Compania nu distribuie dividende.

Graficul zilnic al Central Garden & Pet arata ca preturile actiunii se afla intr-un raliu dupa ce au format o baza de crestere, formata din minimele din perioada mar. 2019- mar. 2020. Ele se corecteaza usor spre o linie de suport (fosta rezistenta), de la circa 34$ (linia violet). Daca preturile vor ramane deasupra acestui suport, ele pot urca mai sus spre maximele din iul. 2018, de la circa 45$. Preturile se tranzactionează deasupra mediilor mobile pe 50 si 200 zile, ceea ce este un semnal ”bullish”.

Preferinta investitorilor pentru actiunea Central Garden & Pet este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele Nasdaq 100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) a avut o miscare laterala in perioada mar. 2019- mar. 2020 si nu a reusit sa strapunga un nivel de rezistenta constituit din maximele anterioare (linia rosie). Daca preturile vor urca spre maximele din iul. 2018, atunci linia RS ar trebui confirme si sa strapunga propria rezistenta.

Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii Central Garden & Pet (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis ultimul semnal de la inceputul lui apr. 2020 ce a aratat o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca preturile actiunii se confrunta cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul este acum inca in formare, cu ADX usor peste nivelul 25.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA