fbpx

SSIF GOLDRING SA


CNC

Centene Corporation
  10.08.2022

Centene Corporation funcționează ca o întreprindere multinațională de asistență medicală care oferă programe și servicii pentru persoanele cu asigurări insuficiente și neasigurate din Statele Unite. Sediul companiei este în St. Louis, Missouri. 

Compania a raportat rezultatele financiare din trimestrul II din 2022 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 1,77$, estimările fiind de 1,60$, în creștere cu 42% față de profitul din trimestrul II din 2021. Firma nu distribuie dividende.

Acțiunea Centene Corporation este listata la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier CNC. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 55 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din iun. 2022 și până în prezent cu circa 25%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,50 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 50% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long100-101$6%88$

CNC

 

De la minimul din iun. 2022, de la un nivel de suport constituit din maximele anterioare, prețul acțiunii Centene a crescut din nou de deasupra limitei superioare a norului Ichimoku, de la circa 75$. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku trecând peste o zonă de rezistență constituită din maximele anterioare, de la circa 90$ (linia roșie). Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la minimul din iun. 2022, linia ROC se îndreaptă acum din nou spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un nou semnal de cumpărare în iul. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia MACD are o mișcare ascendentă și a trecut de un nivel supra-cumpărat (nivelul 2.5), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Centene are o mișcare ascendentă. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long100-101$6%88$

CNC

 

Graficul zilnic al Centene arată că prețul a trecut în luna iul. 2022 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din apr. 2022, de la circa 90$ (linia roșie). Ele se pot retrage și vizita fostul nivel de rezistență care ar trebui să devină suport. Acțiunea se află într-un raliu de la minimele din iun. 2022 și se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 zile și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Centene este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la un nivel de suport constituit din minimul din sept. 2021, linia RS are o mișcare ascendentă spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie), confirmând trendul acțiunii. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să testeze nivelul de rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Centene (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la sfârșitul lui iun. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu este relativ puternic, cum linia ADX se îndreaptă spre nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA