fbpx

SSIF GOLDRING SA


Comision bancar

Ce este un comision bancar?

Un comision bancar este o sumă de bani încasată de bancă pentru serviciile prestate, cum ar fi administrarea unui cont sau descoperire de cont pentru efectuarea unor plăți sau plăți cu cardul.

Cum funcționează?

O parte a veniturilor totale pentru o bancă provin din comisioane bancare, valoarea comisioanelor diferă de la o bancă la alta, iar acestea pot fi percepute sub formă procentuală sau fixă.

Anumite comisioane sunt aplicate tuturor, altele sunt aplicate doar în anumite condiții.

Pentru un cont curent, comisionul principal este cel de administrare de cont și sunt percepute și în cazul conturilor inactive. Pe lângă costul de administrare, banca percepe costuri separate și pentru următoarele cazuri:

Încasare. Sunt puține bănci care percep costuri la încasare, la majoritatea băncilor comisionul este zero.

Depunere numerar. Comisionul pentru depunerea de numerar este similar celui de încasare, astfel majoritatea băncilor nu percep comision pentru această tranzacție.

Plăți. De regulă, comisioanele pentru plăți interbancare sunt mai mari decât cele intrabancare, iar dacă sunt utilizate serviciile de internet banking si mobile banking, costurile pot fi mult mai reduse.

Retragere de numerar. De obicei, în cazul operațiunilor la ghișeu comisionul de retragere de numerar este 0,5% din sumă. Dacă se utilizează cardul de debit la bancomat, acest comision poate fi evitat.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Sectorul bancar

Ce consecințe au prăbușirile băncilor asupra sectorului bancar?

Luna martie a adus multe provocări investitorilor, de la date economice importante – în perspectiva ședinței Fed și a luptei împotriva inflației, până la situația complicată a unor bănci importante ...
Citește mai mult

Strategii și etape de listare la Bursa de Valori București

Bursa de Valori București facilitează fluxul de bani între investitori și afacerile de succes care caută finanțare nebancară. Pe lângă accesul la capital, o companie listată are parte de numeroase ...
Citește mai mult
Femei

Femei de succes la bursă

Prezența femeilor în economie reprezintă un element esențial în vederea creșterii și dezvoltării potențialului economic al unei țări. Investițiile au fost mult timp considerate ca fiind o lume a bărbaților, ...
Citește mai mult
 
SSIF GOLDRING SA