CORSAIR GAMING în câteva cuvinte

Fondată în 1994, CORSAIR a crescut de la pionierat pe piața memoriile DRAM de înaltă performanță într-unul dintre cei mai importanți furnizori de produse de gaming și streaming din lume. CORSAIR oferă o gamă completă de produse pentru a dota jucătorii, entuziaștii și sportivii esports, inclusiv tastaturi mecanice, mouse-uri de jocuri de precizie, căști wireless, componente premium PC și PC-ul de gaming CORSAIR ONE complet echipat. Cu un angajament la nivelul întregii companii pentru calitate, design inovator, caracteristici avansate și performanță ridicată, produsele CORSAIR au primit mii de premii media și industriale, câștigându-și locul în mâinile jucătorilor și în componența PC-urilor după ani de dezvoltare și inginerie de către o echipă dedicată construirii de produse excelente pe care ei înșiși și-ar dori să le folosească.

În 2018, CORSAIR a achiziționat Elgato Gaming, un producător de produse de streaming, iar în 2019, CORSAIR a achiziționat Origin Computers, un producător de PC-uri și laptopuri de jocuri personalizate de înaltă performanță, și SCUF Gaming, un inovator și creator de controlere de jocuri de înaltă performanță. Lansarea acțiunilor CORSAIR pe piața din SUA a avut loc în septembrie după ce compania a mai încercat să se listeze și în trecut, dar a renunțat la idee pentru ca a considerat ca nu este momentul oportun.

Decizia pe scurt

Corsair prezintă o excelentă oportunitate de cumpărare pe termen scurt. Cu toate acestea, din cauza instabilității economice mondiale și a tensiunilor dintre un SUA și China, este incert cât timp Corsair va rămâne o forță dominantă în industrie.

 

Pro CORSAIR

  1. Baza de producție distribuită

Corsair Gaming este o perspectivă fierbinte pentru persoanele care nu sunt preocupate de fiabilitatea pe termen lung. Cumpărările inițiale sunt încurajate, dar menținerea ei pentru mai mult de două trimestre este riscantă. Cumpărarea pentru a specula post-IPO este, de asemenea, o opțiune, pentru că prețul acțiunilor este probabil să crească în primul trimestru după oferta inițială. Perspectivele pe termen lung ale companiei sunt incerte în acest moment, dar prețul acțiunilor ar trebui să fie stabil în primul sau al doilea trimestru al anului 2021.

Corsair a fost înființată inițial în 1994 pentru a furniza module DRAM de înaltă performanță producătorilor OEM. Cu toate acestea, compania s-a extins rapid de la punctul său inițial, intrând pe piața de consum în 2002 ca producător de cipuri RAM și module de overclocking CPU. Această diversificare a făcut compania destul de profitabilă, deoarece NASDAQ menționează un număr de vânzări de 1,3 miliarde de dolari pentru anul care s-a încheiat în iunie 2020.

Corsair a fost în măsură să furnizeze acest volum de vânzări de la achiziționarea strategică a altor companii. The Verge raportează că Corsair a achiziționat alte companii de-a lungul vieții sale, inclusiv producătorul de PC-uri de tip boutique Origin și, cel mai recent, producătorul de hardware de streaming Elgato.

  1. Un brand de renume

Întreabă orice jucător pe care-l cunoști și îți va spune că au auzit despre Corsair Gaming. Compania a făcut incursiuni masive în comunitatea pc-ului personalizat, și este un nume de încredere în multe periferice. Ea a construit această reputație începând cu chip-urile sale RAM de înaltă performanță, chip-uri cu care Corsair încă deține o parte semnificativă a cotei de piață pentru această componentă. În plus, investiția sa în Elgato a făcut compania să crească exponențial. Criza actuală de Covid-19 a făcut ca și mai multe persoane să se joace pe calculator, așa că Corsair a înregistrat o creștere semnificativă în ultimele luni.

 

Contra CORSAIR

  1. Jocuri cloud în creștere

În calitate de producător de piese PC și periferice, Corsair se confruntă cu o amenințare severă din partea jocurilor în cloud. Trebuie să fi fost o ușurare pentru companie atunci când Google Stadia nu a avut succes, dar arată intenția companiilor mai mari pentru a înlocui producătorii de hardware cu soluții de streaming jocuri. TechRadar menționează că Nvidia (NASDAQ:NVDA) GeForce Now este, probabil, cel mai bun serviciu de streaming online pentru jocuri de pe piață. În cazul în care acest sector al industriei continuă să crească, s-ar putea să afecteze un producător axat pe hardware.

  1. Războaiele comerciale și sancțiunile

În timp ce Corsair în sine are bazele în Taiwan, unele dintre componentele sale provin din alte țări asiatice. În plus, asamblarea acestor componente are loc în centre distribuite în Asia. Această împărțire a responsabilităților nu este ceva unic pentru industria electronică. Totuși, această împărțire reprezintă o componentă care poate fi afectată dacă sancțiunile comerciale și embargourile încep să lovească regiunea. Influența Chinei în alte piețe asiatice este, de asemenea, un motiv de îngrijorare, deoarece companiile de pe continent nu efectuează activități de comerț cu Taiwan. În cazul în care expansiunea economică continuă să crească (ceea ce este foarte probabil), companiile taiwaneze, cum ar fi Corsair vor fi nevoite să se relocheze pentru a continua operațiunile lor.

  1. Jocuri mobile

Jocurile pe mobil sunt din ce în ce mai atractive, și chiar și jucătorii de pe PC își mută atenția de la desktop-urile lor la telefoanele mobile. Jucătorii de pe PC recurg la telefoane mobile atunci când nu au acces la sistemele lor desktop puternice. Pandemia i-a făcut incapabili să-și părăsească domiciliul, așa că petrec mai mult timp pe sistemele lor construite la comandă. În timp ce jocurile mobile pot fi un minus pentru companie, este prea devreme pentru a spune dacă va afecta semnificativ perspectivele pe termen lung ale companiei. Depinde cât timp vor rămână în vigoare măsurile de carantină și recomandările de a sta la adăpost.

Concluzii

O analiză echilibrată, obiectivă, spune că o achiziție pe termen scurt a CRSR atunci când apare o oportunitate este o idee bună. Pasionații de jocuri vor cumpăra probabil acțiunile, deoarece aceștia au încredere în succesul companiei. Investitorii trebuie să realizeze că achiziționarea acțiunilor acestei companii este doar o achiziție pe termen scurt. Piața este foarte profitabilă acum, dar acest lucru s-ar putea schimba imediat.

Perspectivele pe termen lung pentru Corsair sunt tulburătoare în scenariul optimist și rele în cel pesimist. Compania demonstrează totuși că are o baza de clienți fideli, care vor continua să cumpere produsele sale. Totul se rezumă la modul în care compania va decide să investească cele 100M atrase din IPO. Fondurile pot fi o bună șansă pentru ei să înceapă să concureze cu NVidia prin propria lor platformă de streaming de jocuri online.

CORSAIR (NASDAQ: CRSR) este un simbol care poate fi tranzacționat pe platforma noastră de piețe internaționale. Pentru a profita de evoluțiile viitoare ale acțiunilor CORSAIR accesați pagina de Sign Up a site-ului nostru.

 

Andrei-Dragoș Mihai,

Broker Goldring