fbpx

SSIF GOLDRING SA


Credit bancar

Ce este un credit bancar?

Un credit bancar este suma de bani pusă la dispoziție de către o instituție financiară pe un termen determinat care urmează să fie restituită. Valoarea acestei sume depinde de capacitatea împrumutatului de a restitui suma și de valoare totală a creditului disponibil în instituția financiară.

Cum funcționează?

Creditul acordat companiilor este, de obicei, utilizat pentru a acoperi costurile de pornire, plata bunurilor și serviciilor și suplimentarea fluxului de numerar.

Aprobarea unui credit bancar este influențată de ratingul de credit al împrumutatului, iar condițiile de aprobare diferă de la o bancă la alta.

Care sunt tipurile de credit bancar?

Creditele pot fi clasificate în baza mai multor criterii. După termenul la care trebuie rambursat creditul, acesta poate fi credit pe termen scurt, credit pe termen mediu și credit pe termen lung. De asemenea, creditul se poate clasifica în: credit garantat și negarantat.

  • Credit garantat

Creditul sau datoria garantată este susținută de o formă de garanție fie sub formă de numerar, fie sub forma unui alt activ tangibil. Creditul garantat are un risc mai redus pentru bănci în cazul în care împrumutatul nu-și îndeplinește obligațiile de plată a împrumutului. Băncile au posibilitatea de a confisca garanția, astfel o pot vinde pentru a  achita parțial sau integral creditul. Deoarece este garantat, acest tip de credit tinde să aibă o rată a dobânzii mai mică și condiții mai rezonabile.

  • Credit negarantat

Creditul negarantat nu este susținut de garanții. Au un risc mai ridicat, deoarece șansele de nerambursare sunt mai mari, iar ratele dobânzilor sunt, de obicei, mai mari.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Sectorul bancar

Ce consecințe au prăbușirile băncilor asupra sectorului bancar?

Luna martie a adus multe provocări investitorilor, de la date economice importante – în perspectiva ședinței Fed și a luptei împotriva inflației, până la situația complicată a unor bănci importante ...
Citește mai mult

Strategii și etape de listare la Bursa de Valori București

Bursa de Valori București facilitează fluxul de bani între investitori și afacerile de succes care caută finanțare nebancară. Pe lângă accesul la capital, o companie listată are parte de numeroase ...
Citește mai mult
Femei

Femei de succes la bursă

Prezența femeilor în economie reprezintă un element esențial în vederea creșterii și dezvoltării potențialului economic al unei țări. Investițiile au fost mult timp considerate ca fiind o lume a bărbaților, ...
Citește mai mult
 
SSIF GOLDRING SA