fbpx

GOLDRING SA


Credit bancar

Ce este un credit bancar?

Un credit bancar este suma de bani pusă la dispoziție de către o instituție financiară pe un termen determinat care urmează să fie restituită. Valoarea acestei sume depinde de capacitatea împrumutatului de a restitui suma și de valoare totală a creditului disponibil în instituția financiară.

Cum funcționează?

Creditul acordat companiilor este, de obicei, utilizat pentru a acoperi costurile de pornire, plata bunurilor și serviciilor și suplimentarea fluxului de numerar.

Aprobarea unui credit bancar este influențată de ratingul de credit al împrumutatului, iar condițiile de aprobare diferă de la o bancă la alta.

Care sunt tipurile de credit bancar?

Creditele pot fi clasificate în baza mai multor criterii. După termenul la care trebuie rambursat creditul, acesta poate fi credit pe termen scurt, credit pe termen mediu și credit pe termen lung. De asemenea, creditul se poate clasifica în: credit garantat și negarantat.

  • Credit garantat

Creditul sau datoria garantată este susținută de o formă de garanție fie sub formă de numerar, fie sub forma unui alt activ tangibil. Creditul garantat are un risc mai redus pentru bănci în cazul în care împrumutatul nu-și îndeplinește obligațiile de plată a împrumutului. Băncile au posibilitatea de a confisca garanția, astfel o pot vinde pentru a  achita parțial sau integral creditul. Deoarece este garantat, acest tip de credit tinde să aibă o rată a dobânzii mai mică și condiții mai rezonabile.

  • Credit negarantat

Creditul negarantat nu este susținut de garanții. Au un risc mai ridicat, deoarece șansele de nerambursare sunt mai mari, iar ratele dobânzilor sunt, de obicei, mai mari.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 

Analiza tehnică – principii și particularități

Ce este analiza tehnică? Analiza tehnică presupune examinarea informațiilor istorice referitoare la piață, cum ar fi evoluția prețurilor și a volumului tranzacțiilor. Prin combinarea cunoștințelor din domeniul psihologiei pieței, al ...
Citește mai mult
analiza fundamentala

Analiza fundamentală – strategii și avantaje

Ce este analiza fundamentală? Analiza fundamentală măsoară valoarea intrinsecă a unui instrument financiar prin examinarea factorilor financiari și economici. Pentru a afla valoarea intrinsecă, acțiunile sunt selectate pe baza informațiilor ...
Citește mai mult
Portofoliul

Este portofoliul tău de investiții suficient diversificat?

Investirea banilor câștigați cu greu este un pas crucial asigurarea viitorului financiar. Unul dintre principiile fundamentale în lumea investițiilor este diversificarea. În acest articol, vom explora de ce diversificarea este ...
Citește mai mult
 
SSIF GOLDRING SA