fbpx

SSIF GOLDRING SA


CVX

Chevron Corporation
  25.10.2021

Chevron Corporation este a doua cea mai mare companie petrolieră din America cu o prezență în domeniile de explorare, producție, rafinare și petrochimie. Compania a fost fondată în 1906 și are sediul în San Ramon, CA.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2021 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 1,71$ (față de estimările de 1,59$), în creștere cu 29% față de pierderea netă pe acțiune de 1,59$ din trimestrul II 2020. Atât în primul trimestru, cât și în cel de-al doilea trimestru, Chevron Corporation a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 1,34$.

Chevron Corporation este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier CVX. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 218 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din mar. 2020 și până în prezent cu peste 115%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,24 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 24% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long135$19%90$

CVX

 

Graficul săptămânal al acțiunii Chevron prezintă un trend ascendent cu minime mai înalte din mar. 2020, dar care nu au reușit sa treacă de nivelul de rezistență de la circa 113$. In luna nov. 2021, prețul a spart rezistența R1 trasată pe grafic de la maximul de la sfârșitul lui dec. 2019 (linia de trend roșie). La sfârșitul lui feb. 2021, prețul a ieșit deasupra norului Ichimoku. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte s-a schimbat și este colorat în verde. Semnalul indică faptul că trendul descendent al acestei acțiuni s-a inversat.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. În cea mai mare parte a ultimului an, linia indicatorului s-a mișcat între un nivel de suport (nivelul -10) și un nivel supra-cumpărat (nivelul 30), fapt ce arată o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare încă din luna mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -7.0). Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă cu minime mai înalte de la adâncitura de la sfârșitul lui mar. 2020. De la vârful atins la sfârșitul lui mar. 2021, linia MACD s-a corectat. Un alt semnal de cumpărare aproape de nivelul zero survine la începutul lui oct. 2021.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Chevron a avut un trend ascendent în ultimul an. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long135$19%90$

CVX

 

Pe graficul zilnic al acțiunii Chevron, prețul acțiunii a accelerat de la minimul din sept. 2021 și testează acum un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din feb. 2020 și mar. & mai 2021, de la 112-13$ (linia violet a triunghiului ascendent). Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”. Dacă prețul va depași această rezistență, atnci se vor îndrepta spre următorul nivel de rezistență constituit din maximele istorice din iul. 2014 și ian. 2018, de la 134-35$.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Chevron este reflectată în raportul puterii relative – RS cu indicele S&P 500 Index. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, confirmând trendul ascendent al prețului. Dacă prețul va crește în continuare, atunci linia RS ar trebui să se îndrepte spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Chevron. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din nov. 2020 urmat de un altul în sept. 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea 25). Trendul ultimului raliu al acțiunii este unul puternic, cum linia ADX a depășit nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al acestei acțiuni. În acest scenariu optimist prețul trebuie sa treacă de nivelul de rezistență de la 112-13$ pentru ca apoi să se îndrepte spre un nivel de rezistență de la circa 135$ .

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA