fbpx

SSIF GOLDRING SA


Deflația

Ce este deflația?

Deflația este un fenomen economic, opusul inflației, ce prezintă o scădere generală a prețurilor bunurilor și serviciilor care este asociată de cele mai multe ori cu o restrângere a ofertei de bani și a creditelor în economie.

Care sunt consecințele deflație?

Consecințele deflație sunt la fel de grave ca și cele ale inflației, acest fenomen poate fi caracterizat, în mare, prin scăderea masei monetare și a creditului.

Deflația este un indicator de recesiune economică, întrucât descurajează producția, ceea ce încurajează diminuarea bugetelor întreprinderilor, reducerea salariilor și concedieri, prin urmare crește rata șomajului.

Scăderea investițiilor în perioadele de deflație sunt cauzate de procesele de creditare care scad ca urmare a unui nivel redus al capitalului disponibil.

Are loc recesiune în economia afectată din cauza unui dezechilibru de pe piață și a nevoii de a reduce cheltuielile pentru adaptarea la noul nivel de vânzări și prețuri.

Deflație

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Sectorul bancar

Ce consecințe au prăbușirile băncilor asupra sectorului bancar?

Luna martie a adus multe provocări investitorilor, de la date economice importante – în perspectiva ședinței Fed și a luptei împotriva inflației, până la situația complicată a unor bănci importante ...
Citește mai mult

Strategii și etape de listare la Bursa de Valori București

Bursa de Valori București facilitează fluxul de bani între investitori și afacerile de succes care caută finanțare nebancară. Pe lângă accesul la capital, o companie listată are parte de numeroase ...
Citește mai mult
Femei

Femei de succes la bursă

Prezența femeilor în economie reprezintă un element esențial în vederea creșterii și dezvoltării potențialului economic al unei țări. Investițiile au fost mult timp considerate ca fiind o lume a bărbaților, ...
Citește mai mult
 
SSIF GOLDRING SA