fbpx

GOLDRING SA


DG

Dollar General
  28.05.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG165$195$

dg

 

LONG 28.05.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen mediu

Graficul saptamanal al acțiunii Dollar General Corporation (simbol bursier: DG, listata pe bursa de actiuni NYSE) arata că preturile actiunii au crescut de la minimele de la sfarsitul lui mar. 2020 si au atins noi maxime istorice in luna mai 2020, in jur de 185$.

Preturile actiunii Dollar General au crescut cu peste 35% de la minimele de la sfarsitul lui mar. 2020 pana la maximele din mai 2020. Dollar General este un discount retailer ce opereaza un lant de magazine in Statele Unite.

Preturile au crescut de la linia de trend ascendent trasata pe grafic de la minimul din iun. 2017 (linia verde), suport situat usor sub marginea inferioara a norului Ichimoku, incepand cu mijlocul lunii mar. 2020. Semnalul este convingator cum norul deplasat inainte este colorat in verde. Preturile se afla intr-un nou raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”.

ROC (linia violet) ce arata modificarea procentuala a preturilor este pozitiva. Linia indicatorului are o miscare ascendenta de la minimul din mar. 2020 si testeaza acum un nivel supra-cumparat (nivelul 20.0). Daca linia ROC va trece deasupra nivelului supra-cumparat, acest fapt indica o intensificare a presiunii la cumparare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumparare la inceputul lui apr. 2020, cum s-a intersectat si a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia indicatorului are o miscare ascendenta de la minimul din mar. 2020 si testeaza acum un nivel supra-cumparat (nivelul 8.0). Daca linia MACD va trece deasupra nivelului supra-cumparat, acest fapt va indica o intensificare a presiunii la cumparare.

In general acțiunea Dollar General are un trend ascendent de la minimele din iun. 2017. Investitorii ar putea privi orice corecție a preturilor acțiunii ca o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

PozițieStop LossTarget price
LONG165$195$

dg

 

LONG 28.05.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen scurt

Dollar General a raportat rezultatele financiare pe T4 din 2019, peste asteptarile analistilor (anul fiscal s-a terminat la sfarsitul lui ian. 2020). Profitul net pe actiune a fost la nivelul de 2,10$ fata de estimarile de 2,02$ (o surpriza pozitiva de +0,08$), in crestere cu 14% fata de profitul net pe actiune pe T4 din 2019. Compania a distribuit un dividend brut pe actiune in valoare de 0,36$ aferent T4 din 2019, in crestere cu 12,5% fata de dividendul brut de 0,32$ din T3 din 2019, ceea ce inseamnă un randament al dividendelor de 0,8%. Dollar General raporteaza rezultatele financiare pe T1 din 2020 pe data de 28 mai 2020.

Graficul zilnic al Dollar General arata ca preturile actiunii s-au aflat intr-un nou raliu de la de la minimele de la sfarsitul lui mar. 2020. Ele forteaza un nivel de rezistenta constituit din maximele din apr.-mai 2020, de la in jur de 184-185$. Cel mai probabil preturile vor avea forta necesara sa depaseasca aceasta rezistenta. Ele se tranzactionează deasupra mediilor mobile pe 50 si 200 zile (50z si 200z EMA), ceea ce este ”bullish”.

Preferinta investitorilor pentru actiunea Dollar General este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele S&P 500 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) a avut o miscare ascendenta de la minimele din feb. 2020 pana la maximul de la inceputul lui apr. 2020. Linia nu a reusit sa sparga in mai un nivel de rezistenta constituit din maximele anterioare din apr. 2020. Daca preturile vor sparge nivelul de rezistenta constituit din maximele din apr.-mai 2020, atunci linia RS ar trebui sa confirme.

Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii Dollar General (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis un semnal de la inceputul lui apr. 2020 ce arata o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca pretul actiunii se confrunta cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul a fost unul destul de puternic in apr. 2020, dar a pierdut in intensitate in luna mai 2020, cum linia ADX se misca in lateral usor deasupra nivelului 25.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA