fbpx

SSIF GOLDRING SA


DPZ

Domino's Pizza
  16.04.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG305$380$

dpz

 

LONG 16.04.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen mediu

Graficul saptamanal al acțiunii Domino’s Pizza, Inc. (simbol bursier: DPZ, listata pe bursa de actiuni NYSE) arata ca preturile actiunii s-au corectat de la maximele istorice de la sfarsitul lui feb 2020, de la circa 380$. Ele au crescut din nou de la minimele de la mijlocul lui mar. 2020, de la circa 280$.

Preturile actiunii Domino’s Pizza au crescut cu circa 28% de la minimele din mar. 2020. Compania livreaza produsele acasa. Consumatorii ar putea apela mai mult, in aceasta perioada, la livrare produselor cumparate la domiciliu.

Preturile au gasit un suport la un nivel situat deasupra norului Ichimoku. Norul deplasat inainte este colorat in verde. Preturile se tranzactionează deasupra norului Ichimoku si liniei de trend ascendent trasata pe grafic de la minimele din aug.& sept. 2019, ceea ce este un semnal ”bullish”.

ROC (linia violet) ce arata modificarea procentuala a preturilor este pozitiva. Linia indicatorului are un trend ascendent (linia violet) de la minimul din aug. 2019 spre un nivel foarte supra-cumparat (nivelul 40.0). Daca linia ROC se va misca in continuare deasupra unui nivel supra-cumparat (nivelul 20.0), acest fapt indica o mentinere a presiunii la cumparare.

MACD (linia albastră) a generat un semnal de cumparare usor deasupra unui nivel supra-vandut (nivelul -10.0) la sfarsitul lui oct. 2019, cum s-a intersectat si a trecut deasupra semnalul său (sageata verde). Linia are o traiectorie ascendenta spre un nivel foarte supra-cumparat (nivel 20.0), confirmand trendul preturilor. Daca linia MACD se va mentine in zona supra-cumparata si deasupra semnalului sau, acest fapt indica o mentinere a presiunii cumparare.

In general preturile actiunii Domino’s Pizza au un trend ascendent din sept. 2019. Investitorii ar putea privi orice corectie a preturilor actiunii ca o oportunitate de a intra la cumparare in acesta perioada.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piete Financiare

 

PozițieStop LossTarget price
LONG305$380$

dpz

 

LONG 16.04.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen scurt

Domino’s Pizza a raportat rezultatele financiare pe T4 din 2019 peste asteptarile analistilor. Profitul net pe actiune a fost la nivelul de 3,13$ fata de estimarile de 2,97$ (o surpriza pozitiva de +0,16$), in crestere cu 19% fata de profitul net pe actiune pe T4 din 2018. Compania a distribuit un dividend brut pe actiune in valoare de 0,78$ aferent T4 din 2019, in crestere fata de 0,65$ aferent T3 din 2019, ceea ce inseamnă un randament al dividendelor de circa 0,9%.

Graficul zilnic al Domino’s Pizza arata ca preturile actiunii au avut un gap ascendent pe data de 20 feb. 2020 (data anuntarii rezultatelor financiare pe T4 din 2019), de la un suport dat de fostul nivel de rezistenta constituit din maximele din 2018 & 2019 (linia violet). Gapul a fost completat de corectia ce a urmat de la maximele de la sfarsitul lui feb. 2020. Media mobila pe 200 zile s-a constituit drept suport pentru aceasta corectie. Ele se afla intr-un nou raliu de la minimele de la mijlocul lui mar. 2020. Ele se pot indreapta acum spre a revizita maximele istorice din feb. 2020, de la circa 380$ (linia rosie). Preturile se tranzactionează deasupra mediei mobile pe 200 zile (200d EMA), ceea ce este un semnal ”bullish”.

Preferinta investitorilor pentru actiunea Domino’s Pizza este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele S&P 500 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) a avut o miscare ascendenta din a doua parte a lui feb. 2020 si a spart un nivel de rezistenta constituit din maximele anterioare din 2018 & 2019. Linia a crescut pana la maximul din data de 23 martie 2020. Daca preturile se vor indrepta din nou spre maximele din feb. 2020, atunci linia RS ar trebui sa-si reia cresterea.

Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii Domino’s Pizza (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis un semnal de la mijlocul lui feb. 2020 ce a aratat o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca pretul actiunii s-a confruntat cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul este acum unul slab, cu ADX sub nivelul 20.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piete Financiare

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA