Easy Money #02: BAIDU INC (BIDU)

Bună ziua tuturor și bine ați venit la Easy Money! Înainte de a începe discuția despre noua companie, propun să ne amintim de compania de săptămâna trecută, DoorDash (DASH). Prețul curent al companiei este de 158,83$, adică cu 10% mai mult față de săptămâna trecută (08.06.2021) când acesta era de 142,5$.

Compania de astăzi este BAIDU INC (BIDU).

Profilul companiei

BAIDU INC este un motor de căutare pe internet în chineză. Compania oferă o platformă de căutare în limba chineză pe website-ul Baidu.com care permite utilizatorilor să găsească informații online, inclusiv pagini web, știri, imagini, documente și fișiere multimedia prin intermediul link-urilor disponibile pe website.

Compania operează prin două segmente: Baidu Core și iQIYI. Baidu Core oferă, în principal, servicii de marketing online bazate pe motoarele de căutare și pe feed, precum și produse și servicii din noile inițiative de inteligență artificială (AI) ale companiei. În cadrul Baidu Core, ofertele de produse și servicii ale companiei sunt împărțite în Mobile Ecosystem, Baidu AI Cloud și Intelligent Driving & other Growth initiatives. iQIYI este un furnizor de servicii de divertisment online care oferă conținut original și profesional generat de parteneri pe platforma sa.

Rezumat financiar:

Pe scurt: în primele trei luni ale anului, veniturile Baidu INC au crescut cu 25% până la 28,13 miliarde yuan renminbi (RMB). Venitul net a crescut de la 41 milioane la 25,65 miliarde de yuan renminbi (RMB). Veniturile din serviciile de marketing online au crescut cu 27% până la 18,09 miliarde de yuan renminbi (RMB), în timp ce celelalte au crescut cu 21% până la 10,04 miliarde de yuan renminbi (RMB).

În graficul de mai sus avem:

  • Liniile negre reprezintă Area of Value (Suport – Rezistență).
  • Linia albastră reprezintă media mobilă de 50 de zile, cea roșie – media mobilă de 200 de zile, iar cea verde – media mobilă de 20 de zile.
  • Prețul curent din data de 14.06.2021 este de 189,83$.

Este evident faptul că BAIDU INC a fost într-un trend descendent (avem o serie de lower low și lower high), dar, începând cu data de 10 mai, acțiunile companiei au început o perioadă de consolidare a prețului (atunci când o companie începe consolidarea după un trend descendent, este un semn că va urma un trend ascendent). Acțiunile Baidu se află în jurul nivelului de suport.

Într-un final, pe graficul de mai jos, acțiunea a început un trend ascendent. Se poate observa o formațiune de higher high și higher low, iar prețul de închidere a fost deasupra liniei de 20 de zile și în apropierea celei de 50 de zile.

De exemplu, dacă vei cumpăra cu 189,83$ cu un stop loss de 172,50$ și vei vinde cu 224,50$, asta va rezulta într-o rată Risc/Recompensă de 2,04, ceea ce înseamnă că riști 1$ ca să obții 2,04$.

De ce este prețul de vânzare 224$? Pentru că 224$ este zona de rezistență, zonă în care prețul ar putea întâmpina o opoziție care l-ar împinge în jos. În cazul în care prețul trece de 226$, următoarea zonă de rezistență ar fi la 272$.

Putem observa că prima linie de rezistență este la aproximativ 226$, dar eu consider că punctul de presiune la vânzare ar fi la aproximativ 224,5$, pentru a vă demonstra că suportul și rezistența nu reprezintă o linie a graficului, ci o zonă (arie).

Înainte de a încheia articolul, aș vrea să mai adaug că BIDU a obținut un preț-medie țintă de 310,77$, 37 de analiști recomandând cumpărarea acțiunilor, patru recomandă menținerea lor în portofoliu (HOLD), iar doi recomandă vânzarea acestora. Pentru a rămâne la curent cu ratingurile analiștilor, urmărește secțiunea Fundamentals Explorer, din aplicația noastră de tranzacționare destinată piețelor internaționale.

Abonează-te la Newsletterul Goldring pentru actualizări săptămânale, noi rapoarte de analiză și multe altele. Mult succes și investește inteligent!

 

Ahmad Sunbol