Easy Money #04: Luminar Technologies Inc (LAZR)

Bună tuturor și bine v-am regăsit la Easy Money! Compania de azi este Luminar Technologies Inc (LAZR).

Profilul companiei:

Luminar Technologies Inc, fosta Gores Metropolus Inc, este o companie autonomă de vehicule și tehnologii LIDAR pentru camioane și vehicule de pasageri. Compania proiectează, construiește și vinde produse LIDAR cu rază lungă de acțiune pentru conducere autonomă. Funcționează pe două segmente: soluții autonome și vânzări de alte componente.

Segmentul de soluții autonome este angajat în proiectarea, fabricarea și vânzarea de senzori LIDAR, precum și de soluții software pentru percepție și autonomie. Aceste produse servesc echipamentele originale fabricate, precum automobilele, vehiculele comerciale, robo-taxiurile și industriile adiacente.

Segmentul de vânzări de alte componente oferă servicii de proiectare, testare și de consultanță pentru circuitele non-standard pentru clienții din Statele Unite, inclusiv pentru agenții guvernamentale și contractanți ai apărării, în general cu scopuri care nu au legătură cu vehicule autonome. Printre produse amintim senzorii Hydra și Iris.

Rezumat financiar:

Pe scurt: Pentru cele trei luni încheiate în 31 martie 2021, veniturile Luminar Technologies Inc au crescut cu 37%, ajungând la 5,3 mil.$. Pierderile nete au crescut de la 15,6 mil.$ la 75,9 mil.$. Veniturile reflectă creșterea de 34% a segmentului de soluții autonome, care a ajuns la 4,3 mil.$, creșterea la 70% a segmentului de vânzări de alte componente, segment care a ajuns de la 1,1 mil.$ la 2,5 mil.$, iar segmentul Asia-Pacific a crescut de la 8.000$ la 321.000$. Creșterea pierderilor nete sugerează creșterea de 93% a segmentului de soluții autonome la 28,9 mil.$.

Compania trecut printr-un trend negativ (există serii de lower low și lower high), însă începând cu data de 26 martie compania a intrat într-un interval cuprins între 20$ și 25$ pentru mai mult de 70 de zile. (Când o companie stă într-un interval pentru mai mult de 70 de lumânări există șanse foarte mari să aibă loc o izbucnire) Acțiunea este în jurul nivelului de sprijin.

Ultimele trei lumânări arată că vânzătorul a încercat să tragă prețul sub suport, dar putem observa cum cumpărătorii au reușit să închidă prețul deasupra zonei de suport. (un semn de bullish).

De exemplu, dacă vei cumpăra cu 20% cu un stop loss de aproximativ 17$ și vei avea profit de aproximativ 25$, asta îți va da o rată Risc/Recompensă de 2,18, ceea ce înseamnă că riști 1$ ca să faci 2,22$.

De ce este prețul de vânzare 25$? Pentru că 25$ este rezistența unde prețul ar putea să se confrunte cu o presiune opusă care să îl împingă în jos. Dacă prețul trece de 25$, următoarea presiune ar fi în jur de 31$.

Important de reținut: Suportul și rezistența nu sunt o linie pe grafic, ci o zonă.

Înainte de a încheia, aș mai vrea să menționez că LAZR are un preț-țintă mediu de 29,25$, cinci analiști recomandând să cumperi și niciunul recomandându-ți să vinzi. Pentru a rămâne la curent cu ratingurile analiștilor, consultă „Fundamentals Explorer” din aplicația noastră pentru piețele externe.

 

Abonează-te la Newsletterul Goldring pentru actualizări săptămânale, noi rapoarte de analiză și multe altele.

Mult succes și investește inteligent!

Ahmad Sunbol