fbpx

SSIF GOLDRING SA


Economie de piață

Ce este o economie de piață?

O economie de piață este un sistem economic în care deciziile economice și prețurile bunurilor și serviciilor sunt influențate de către relațiile dintre cetățeni și întreprinderile unei țări.

Într-o economie de piață, cele mai multe decizii economice se iau prin tranzacții voluntare, în conformitate cu legea cererii și ofertei.

Cum funcționează?

Economiile de piață se pot implica în anumite intervenții guvernamentale, precum fixarea prețurilor, acordarea de licențe, cote și subvenții pentru industrie.

Teoria economiilor de piață a fost dezvoltată de economiștii clasici, care au considerat ca implicarea guvernamentală a dus deseori la ineficiență economică, în schimb profitul și stimulentele de piață au dus la decizii economice mai productive și mai eficiente decât planificare guvernamentală.

Economiile de piață pot varia de la sisteme de piață liberă la diverse sisteme de piețe reglementate sau variante perfecționiste.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Sectorul bancar

Ce consecințe au prăbușirile băncilor asupra sectorului bancar?

Luna martie a adus multe provocări investitorilor, de la date economice importante – în perspectiva ședinței Fed și a luptei împotriva inflației, până la situația complicată a unor bănci importante ...
Citește mai mult

Strategii și etape de listare la Bursa de Valori București

Bursa de Valori București facilitează fluxul de bani între investitori și afacerile de succes care caută finanțare nebancară. Pe lângă accesul la capital, o companie listată are parte de numeroase ...
Citește mai mult
Femei

Femei de succes la bursă

Prezența femeilor în economie reprezintă un element esențial în vederea creșterii și dezvoltării potențialului economic al unei țări. Investițiile au fost mult timp considerate ca fiind o lume a bărbaților, ...
Citește mai mult
 
SSIF GOLDRING SA