EVALUAREA ADECVARII SERVICIILOR

ENEnglish Version

Curs Valutar BNR

30.11.2018 | 29.11.2018

 • eurEUR4.65604.6560
 • usdUSD0.79380.7938
 • chfCHF4.11694.1169
 • hufHUF0.62780.6278

convertor valutar

Indici Internationali

Oferit de www.patria.cz

Dobanzi Centrale

 • Dobanda centala USA

  BNR
  RON 1.75%
 • Dobanda centala Zona Euro
  ECB
  EUR 0.00%
 • Dobanda centala USA
  FED
  USD 0.50%
 • Dobanda centala Marea Britanie
  BOE
  GBP 0.50%

Calendare financiare

Calendar:  Intern    Extern

D L M M J V S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tutoriale Video

EVALUAREA ADECVARII SERVICIILOR

EVALUAREA ADECVĂRII SERVICIILOR PRESTATE ÎN LEGĂTURĂ CU CONSULTANTA PENTRU INVESTITII SI ADMINISTRAREA PORTOFOLIULUI


În baza Deciziei ASF 2734/08.08.2003, SSIF Goldring este autorizată să furnizeze clientilor servicii de consultantă pentru investitii si/sau administrarea portofoliilor. SSIF Goldring efectuează toate demersurile necesare pentru a se asigura că serviciile si produsele de investitii recomandate sunt adecvate si corespund celor mai bune interese ale clientilor săi.
Pentru atingerea acestui obiectiv, SSIF Goldring colectează informatii relevante despre clientii care solicită astfel de servicii, prin utilizarea “Chestionar pentru evaluarea adecvării serviciilor
prestate de SSIF Goldring” , ANEXA 1 la Cererea de dechidere de cont discretionar”. În completarea acestui chestionar, clientii sunt îndrumati să furnizeze informatii corecte si complete privind aspecte precum cunostintele, experienta, obiectivele investitionale si orizontul investitiilor asumate. De asemenea, clientii sunt încurajati să furnizeze informatii relevante cu privire la orice modificări care ar putea interveni în legătură cu răspunsurile oferite initial, si care ar putea avea un impact asupra procesului de evaluare a adecvării.

 


Chestionarul pentru evaluarea adecvării include exemple orientative privind corelatia între riscurile asumate si pierderile potentiale. Scopul acestor exemple, inclusiv răspunsurile oferite de clienti, ajută SSIF Goldring în stabilirea aversiunii sau preferintei fată de riscurile investitionale asumate si permit descrierea profilului adecvat de risc al clientilor. Evaluarea adecvării este responsabilitatea exclusivă a SSIF Goldring. În urma acestui proces, SSIF Goldring va fi în măsură să determine tipurile de instrumente financiare adecvate profilului de risc al clientilor, implicit riscurile asociate. În măsura în care SSIF Goldring nu obtine informatii credibile, corecte si complete în urma procesului de evaluare a adecvării, SSIF Goldring îsi rezervă dreptul de a refuza furnizarea serviciilor de consultantă pentru investitii si/sau administrarea portofoliilor.


Chestionarul pentru evaluarea adecvării este pus la dispozitie de către SSIF Goldring cu o frecventă anuală pentru clientii care se încadrează într-un profil de risc scăzut, respectiv cu o frecventă semestrială pentru clientii care se încadrează într-un profil de risc ridicat. Cu toate acestea, clientii ar trebui să cunoască că anumite evenimente pot avea un impact semnificativ asupra situatiei financiare si asupra obiectivelor investitionale asumate. Astfel de evenimente se referă la atingerea vârstei de pensionare, divortul, nasterea unui copil, pierderea locului de muncă sau diminuarea substantială a veniturilor, anularea unei polite de asigurare, etc. Vă rugăm să contactati brokerul Dvs. în cazul aparitiei unui astfel de eveniment sau a oricărui alt eveniment cu impact semnificativ asupra evaluării initiale, în scopul reluării procedurilor de evaluare a adecvării, în noile circumstante.