fbpx

SSIF GOLDRING SA


FOUR

Shift4 Payments, Inc.
  25.01.2023

Shift4 Payments, Inc. este o companie americana lider în soluții securizate de procesare a plăților. Compania procesează peste 3,5 miliarde de tranzacții pentru peste 200.000 de companii, reprezentând peste 200 de miliarde de dolari în volum de plăți anual. Compania are sediul în Allentown, PA.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2022 ușor peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 0,44$, față de estimările de 0,43$, în creștere în raport cu profitul net pe acțiune de 0,26$ aferent trimestrului III din 2021. Firma nu distribuie dividende.

Acțiunea Shift4 Payments, Inc. este listată pe bursa de acțiuni NYSE, sub simbolul bursier FOUR. Shift4 s-a listat pe NYSE în iunie 2020. Prețul a fost de 23$ pe acțiune, compania strângând 345 de milioane de dolari prin IPO. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 5,3 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din iun.-iul. 2022 și până în prezent cu peste 110%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,19, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 19% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long84$31%50$

FOUR

De la minimele din iun.-iul. 2022, prețurile acțiunii Shift4 Payments au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 30$, reușind sa iasă deasupra norului în luna ian. 2023. Prețurile se află ușor deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la adâncitură făcută de minimul de la sfârșitul lui oct. 2022, linia ROC are o mișcare ascendentă și a depășit un nivel supra-cumpărat (nivelul 40), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui aug. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub un nivel supra-vândut (nivelul -5). De la minimele din iul. 2022, linia MACD are o mișcare ascendentă spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 5), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Shift4 Payments are o mișcare ascendentă de la minimele din iun.-iul. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long84$31%50$

FOUR

Graficul zilnic al Shift4 Payments arată că prețurile se află într-un raliu de la minimele de la începutul lui noi. 2022 și se îndreaptă spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din mar.-apr. 2022, de la circa 67$ (linia violet). Media mobilă pe 50 zile a trecut deasupra celei pe 200 zile la sfârșitul lui dec. 2022. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Shift4 Payments este reflectată în raportul puterii relative – RS, în raport cu indicele Russell 1000. De la un nivel de suport constituit din iun.- iul. 2022, linia RS are o mișcare ascendentă, confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețul acțiunii va continua să crească, atunci linia RS ar trebui să-și continue creșterea spre propria rezistență (linia roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Shift4 Payments. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în luna dec. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea 25). Raliul curent este puternic cum linia ADX se îndreaptă spre nivelul 30.

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni numai daca prețul va depăși nivelul de rezistență de la circa 67$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA