fbpx

GOLDRING SA


GILD

Gilead
  04.05.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG70$93$

GILD

 

LONG 04.05.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen mediu

Graficul saptamanal al acțiunii Gilead Sciences Inc. (simbol bursier: GILD, listata pe bursa de actiuni Nasdaq) arata ca preturile actiunii se afla intr-o miscare ascendenta de la un nivel de suport constituit din minimele din dec. 2019- ian. 2020. Ele se indreapta spre un nivel de rezistenta constituit din maximul atins la sfarsitul lui ian. 2018, de la circa 90$.

Preturile actiunii Gilead au crescut cu circa 38% de la minimele din ian. 2020 pana la maximele din apr. 2020. Este una din companiile din industria biotech care lucreaza la un tratament/vaccin pentru combaterea coronavirus.

Preturile au reusit sa treaca din nou deasupra norul Ichimoku la inceputul lui mar. 2020, iar ”Lagging Span” (linia violet) le-a urmat. Semnalul trimis este destul de convingator, cum norul deplasat inainte este colorat in verde. Preturile se tranzactionează deasupra norului Ichimoku, ceea ce este un semnal ”bullish”.

ROC (linia violet) ce arata modificarea procentuala a preturilor este pozitiva. Linia indicatorului are o miscare ascendenta de la minimul de la sfarsitul lui ian. 2020 si a facut un maxim in apr. 2020 deasupra unui nivel supra-cumparat (nivelul 20.0). Daca linia ROC va reveni deasupra nivelului supra-cumparat (nivelul 20.0), acest fapt indica o mentinere a presiunii la cumparare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumparare usor sub nivelul zero la inceputul lui feb. 2020, cum s-a intersectat si a trecut deasupra semnalul său (sageata verde). Linia indicatorului are o traiectorie ascendenta spre un nivel supra-cumparat (nivel 4.0), confirmand trendul preturilor. Daca linia MACD se va misca in zona supra-cumparata, acest fapt indica o mentinere a presiunii cumparare.

In general actiunea Gilead si-a reluat miscarea ascendenta din mar. 2020 odata cu anunturile companiei privind succesul tratamentului cu Remdesivir pentru pacientii spitalizati cu forme severe de covid-19.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

PozițieStop LossTarget price
LONG70$93$

GILD

 

LONG 04.05.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen scurt

Gilead a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020, peste asteptarile analistilor. Profitul net pe actiune a fost la nivelul de 1,68$ fata de estimarile de 1,47$ (o surpriza pozitiva de 0,21$), in crestere cu 0,6% fata de profitul net pe actiune pe T1 din 2019. Compania a distribuit un dividend brut pe actiune in valoare de 0,68$ aferent T4 din 2019, in crestere fata de 0,63$ aferent T3 din 2019, ceea ce inseamnă un randament al dividendelor de circa 3,9%.

Graficul zilnic al Gilead arata ca preturile actiunii se afla intr-un raliu dupa ce au format o baza de mimime (”rounded bottom”) in perioada dec. 2019- ian. 2020. Ele testeaza acum un nivel de rezistenta data de maximele din sep. 2017 si mar. 2020, de la circa 86$ (linia rosie punctata). Daca preturile vor trece de aceasta rezistenta, ele pot urca si mai sus sa testeze maximul din ian. 2018, de la circa 90$. Preturile se tranzactionează deasupra mediei mobile pe 200 zile (200z EMA), ceea ce este un semnal ”bullish”.

Preferinta investitorilor pentru actiunea Gilead este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele Nasdaq 100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) a avut o miscare ascendenta din a doua parte a lunii feb. 2020, confirmand trendul preturilor. Linia a crescut pana la maximul din data de 18 martie 2020, dupa care a inceput sa se corecteze. Daca preturile se vor indrepta spre maximul din ian. 2018, atunci linia RS ar trebui sa-si reia cresterea.

Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii Gilead (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis un semnal inca de la inceputul lui feb. 2020 ce a aratat o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca preturile actiunii s-au confruntat cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul este acum unul slab, cu ADX departe de nivelul 20.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA