Gilead – va câștiga SUA pariul împotriva COVID-19?

Gilead Science – reprezintă una dintre cele mai mari companii de biotehnologie din lume, lider în producerea de medicamente pentru tratamentul HIV. Compania ajunge în atenția investitorilor anul acesta, datorită medicamentului antiviral pe care-l produce și care este utilizat ca și tratament în combaterea COVID-19, scurtând timpul necesar recuperării. Cu sediul în Foster City, California, compania a dezvoltat un medicament antiviral cu spectru larg, numit Remdesivir, care începând cu 2020, este testat ca tratament specific pentru COVID-19 și a primit o autorizație de utilizare de urgență în SUA pentru cei internați cu boală severă. În urma anunțurilor privind succesul medicamentului, prețurile acțiunii Gilead au crescut cu aproximativ 38% de la minimele din Ianuarie comparativ cu maximele din Aprilie. Deși în 1988 Warren Buffet a refuzat să investească în companie, acțiunile s-au apreciat cu peste 10,000% de la listarea inițială.

Compania a operat pe pierdere timp de 14 ani (până în 2001) și a primit prima sa aprobare asupra unui medicament, de la Agenția Medicamentelor, abia după 9 ani de la înființare. Potrivit rezultatelor financiare anuale, Gilead a înregistrat venituri de 22,4 mld. dolari și un profit net de 5,4 mld. dolari în anul 2019, asemănător cu cifrele realizate în anul precedent. Deși obiectul de activitate presupune investiții substanțiale în “research and development”, compania a urmărit să ofere o politică stabilă de distribuire de dividende investitorilor, aceștia fiind recompensați cu un randament mediu de aproximativ 3% pe an.

Știați că…

  • Deși în SUA Remdesivir este considerat unul dintre tratamentele specifice COVID-19, există studii care ar contesta eficiența acestuia.
  • Guvernul federal al SUA va decide săptămâna aceasta privind livrarea a zeci de mii de tratamente Remdesivir către zonele considerate critice, precum New York.

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Gilead în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul GILD.

Dorești să investești și tu în acțiunile Gilead și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup