fbpx

SSIF GOLDRING SA


GT

The Goodyear Tire & Rubber Company
  29.11.2021

The Goodyear Tire & Rubber Company este un producător american de anvelope. Produsele sale includ linii de anvelope de cauciuc pentru automobile, camioane, autobuze, avioane, motociclete, mașini agricole, echipamente de terasare și minier, echipamente industriale și diverse alte aplicații. Compania are sediul în Akron, OH.

Rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2021 au fost peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 0,72$ (față de estimările de 0,28$), în creștere cu 620% în raport de profitul net pe acțiune din trimestrul III 2020. Compania nu distribuie dividende către acționari.

The Goodyear Tire & Rubber Company este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier GT. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 5,8 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din mar. 2020 și până în prezent cu circa 390%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 2,02 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic mult mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long28$ – 30$30%14$

Goodyear

 

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Goodyear a crescut de la un nivel situat sub norul Ichimoku, de la circa 4$, trecând deasupra norului la începutul lui ian. 2021. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte s-a schimbat și este colorat în verde. Semnalul indică faptul că trendul descendent al prețului acestei acțiuni s-a inversat.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Din iun. 2020, linia indicatorului s-a mișcat între un nivel sub zero (nivelul –30) și un nivel supra-cumpărat (nivelul 65), fapt ce arată o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă de la sfârșitul lui mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul –2.0). Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a trecut peste un nivel supra-cumpărat (nivelul 2.0), nivel de unde s-a corectat. Un nou semnal de cumpărare a survenit la începutul lui oct. 2021, fapt ce arată o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Goodyear a avut un trend ascendent de la minimul din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold

Goodyear

 

Pe graficul zilnic al acțiunii Goodyear, la începutul lui oct. 2020, prețul acțiunii a spart definitiv linia de trend descendent trasată pe grafic de la maximele din ian. 2018 (linia roșie). Din dec. 2020 – ian. 2021 trendul descendent s-a inversat, fapt confirmat și de intersecția mediei mobile de 50 zile care a trecut deasupra celei pe 200 zile. De la minimele din aug. 2021, raliul prețului a accelerat până la maximul de la începutul lui nov. 2021 de la circa 24,90$, de unde acum se corectează (-17%). Acțiunile găsesc un suport la nivelul mediei mobile de 50 zile și se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Continental Resources este reflectată în raportul puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 400. Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, confirmând trendul ascendent al acțiunii până la începutul lui nov. 2021. Dacă prețul își va relua trendul ascendent atunci linia RS ar trebui să confirme.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Goodyear. Indicatorii direcționali au trimis un semnal din feb. 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Ultimul raliu al prețului a pierdut din putere cum linia ADX se întoarce acum spre nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem la o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni spre nivelul de 30$.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă va reveni peste pragul de rezistență de la 24,90$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA