fbpx

GOLDRING SA


GXC

SPDR S&P China ETF
  12.12.2022

SPDR S&P China ETF este un fond care urmărește să ofere rezultate de investiții, care înainte de comisioane și cheltuieli, corespund, în general, performanței rentabilității totale a indicelui S&P China BMI (Broad Market Index). Fondul încearcă să ofere universul investibil al companiilor cotate la bursă cu sediul în China care sunt disponibile pentru investitorii străini. Fondul include, de asemenea, acțiuni emise de companii înființate în China continentală, care sunt tranzacționate în prezent în renminbi la bursele din Shanghai sau Shenzhen prin intermediul facilităților Shanghai-Hong Kong Stock Connect sau Shenzhen-Hong Kong Stock Connect (”Acțiuni A China”).

Indicii acțiunilor chineze au încheiat săptămâna trecută în creștere, întrucât slăbirea restricțiilor Covid din China a stârnit speranțe de redeschidere economică mai largă, care ar putea stimula creșterea. Investitorii au digerat date ușoare ale inflației chineze, care s-au încadrat în mare parte în limitele așteptărilor. Cele mai recente date au arătat că prețurile anuale de consum din China au crescut cu 1,6% în noiembrie 2022, cel mai lent ritm din ultimele opt luni. Între timp, investitorii rămân precauți cu privire la o slăbire a perspectivei macroeconomice și la incertitudinea politicii monetare din marile economii.

Fondul SPDR S&P China este un ETF gestionat de State Street Global Advisors listat la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier GXC. ETF-ul a închis săptămâna în jur de 81$ cu circa 48% mai jos față de vârful din feb. 2021.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Wait114-15$  –  –

GXC

De la minimele de la sfârșitul lui oct. 2022, prețurile fondului SPDR S&P China au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 60$. Prin urmare, au spart linia de trend descendent trasată pe grafic de la maximul din feb. 2021 (linia roșie), ceea ce este un semnal ”bullish”. Prețurile se află într-un raliu, dar se află încă sub norul Ichimoku. Semnalul trebuie confirmat, cum norul deplasat înainte este colorat în roșu.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a făcut un salt de la minimele din sept.-oct. 2022 situate la un nivel supra – vândut (nivelul -20) și a trecut deasupra nivelului zero la sfârșitul lui noi. 2022, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare în a doua parte a lunii noi. 2022, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său (linia roșie), deasupra unui nivel foarte supra – vândut (nivelul -8). Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă de la minimul din oct. 2022, dar încă se afla în teritoriul negativ. Dacă trendul ascendent al prețurilor va continua, linia MACD trebuie să confirme.

În general, pe graficul săptămânal, fondul SPDR S&P China are o mișcare ascendentă de la minimele de la sfârșitul lui oct. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului fondului ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long  89-90$10%  70$

GXC

Pe graficul zilnic al fondului SPDR S&P China prețul a trecut deasupra unui nivel de rezistență de la circa 80$ (linia violet). Prețul se poate îndrepta spre următorul nivel de la circa 90$. De la sfârșitul lui oct. 2022, trendul descendent început în feb. 2021 s-ar putea să se fi inversat, cum prețul după ce a trecut deasupra mediei mobile pe 50 zile, stă să atingă pe cea pe 200 zile care poate opune o rezistență. De la începutul lunii iul. 2021, prețul s-a tranzacționat sub media mobilă pe 200 zile.

Preferința investitorilor pentru acțiunile chinezești din fondul SPDR S&P China este reflectată în raportul puterii relative – RS în raport cu fondul acțiunilor americane SPY – S&P 500 SPDR. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele de la sfârșitul lui oct. 2022) și a spart o linie de trend descendent (linia roșie), confirmând raliul prețurilor fondului. Dacă prețul fondului va continua să crească, atunci linia RS ar trebui să-și continue mișcarea ascendentă.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index susține creșterea prețurilor fondului SPDR S&P China. Indicatorii direcționali au trimis un semnal în luna nov. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului fondului pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul activului se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea 25). Trendul este acum unul în formare, cum linia ADX tocmai a trecut peste nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt este posibil să vedem o continuare a raliului prețului acestui fond cu expunere pe acțiunile din China. Pe termen mediu trendul ascendent al prețului fondului și posibila inversare de trend văzute recent pe grafice trebuie confirmate tehnic în continuare. Se recomandă ca investitorii să intre la cumpărare pe acțiunile din China numai după ce ei au obținut aceste confirmări suplimentare.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA