fbpx

SSIF GOLDRING SA


HRMY

Harmony Biosciences Holdings, Inc.
  19.12.2022

Harmony Biosciences Holdings, Inc. este o companie farmaceutică care se angajează în dezvoltarea și comercializarea de terapii pentru tratamentul tulburărilor neurologice rare. Produsul său, WAKIX, este o moleculă cu un mecanism nou de acțiune conceput pentru a crește semnalizarea histaminei în creier. Compania are sediul în Plymouth Meeting, PA.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2022 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 1,44$ față de estimările de 0,104$, în creștere în raport cu pierderea netă pe acțiune aferentă trimestrului III din 2021. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Harmony Biosciences este listata pe NASDAQ, sub simbolul bursier HRMY. Acțiunile Harmony au început să se tranzacționeze pe piața Nasdaq pe 19 august 2020. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 3,3 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din sept. 2022 și până în prezent cu peste 30%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,58 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 42% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long65-66$19%45$

HRMY

De la minimele din sept. 2022, prețurile acțiunii Harmony Biosciences au crescut de la o zonă de suport situată la marginea superioară a norului Ichimoku, de la circa 42$. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku trecând peste o zonă de rezistență constituită din maximele anterioare, de la circa 53$ (linia violet). Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la minimele din sept. 2022, de la un nivel supra- vândut (nivelul -20), linia ROC are o mișcare ascendentă spre un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare spre sfârșitul lunii oct. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia MACD are o mișcare ascendentă spre un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 4), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Harmony Biosciences are o mișcare ascendentă. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold  – –

HRMY

Graficul zilnic al Harmony Biosciences arată că prețurile s-au aflat într-un raliu de la minimele din sept. 2022, reușind să treacă în luna dec. 2022 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din noi. 2022, de la circa 61$ (linia roșie). Prețurile s-au retras din nou spre fostul nivel de rezistență de la circa 53$ care a devenit un suport (linia violet). Momentan vizitează media mobilă pe 50 zile, dar se tranzacționează încă deasupra celei pe 200 zile.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Harmony Biosciences este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq-100. De la un nivel de suport, linia RS a avut o mișcare ascendentă și a trecut de un nivel de rezistență constituit din maximul anterior (linia violet), confirmând trendul prețurilor. Linia RS s-a retras de la vârful de la începutul lui noi. 2022 și a testat fostul nivel de rezistență devenit un suport. Dacă prețurile își vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să-și reia creșterea și să depășească vârful anterior.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Harmony Biosciences. Indicatorii direcționali au trimis un semnal spre sfârșitul lui oct. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Linia ADX a atins nivelul 30 în timpul ultimului raliu, dar acum se retrage din nou spre nivelul 25.

 

Concluzie finală:
Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice. Pe termen scurt prețurile trec printr-o perioadă de consolidare. Investitorii ar trebui să intre din nou la cumpărare numai dacă prețul revine peste nivelul de 61$ (depășește maximele recente din noi. și dec. 2022).

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA