fbpx

SSIF GOLDRING SA


ILMN

Illumina Inc.
  14.08.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG260$415$

 

LONG 14.08.2020

 

Illumina Inc. este o companie americană din sectorul de biotehnologie producătoare de sisteme secvențiale de ADN pentru analiza variației genetice și a funcției biologice.

La începutul lui august, compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020 sub așteptările analiștilor afirmând că mulți dintre clienții săi pe segmentul de cercetare au rămas închiși din cauza pandemiei. Profitul net pe acțiune a fost de 0,62$ față de estimările de 0,72$, în scădere cu 54% față de profitul net pe T2 din 2019.

Illumina este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier ILMN. Graficul săptămânal al Illumina Inc. arată că prețul acțiunii a crescut de la minimul înregistrat la mijlocul lunii mar. 2020. Prețul a trecut la începutul lui iul. 2020 de un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din sept.-oct. 2018 și iul. 2019, de la circa 370-380$, iar la începutul lui aug. 2020, prețul a căzut din nou sub nivelul de rezistență. De la minimul din mar. 2020 până la maximul din aug. 2020, cotația acțiunilor a crescut cu peste 100%

 

Perspectivă pe termen mediu

Începând cu luna mar. 2020, prețul a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, până în luna mai când au trecut din nou deasupra norului. Prețul s-a aflat într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este considerat un semnal de tip ”bullish”. Semnalul a fost convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce indică modificarea procentuală a prețurilor este ușor negativ. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din mar. 2020 până la maximul de la începutul lui iun. 2020, când a ajuns într-o zonă considerată supra-cumpărată (peste nivelul 40). De atunci linia ROC s-a corectat în divergență cu creșterea prețurilor spre nivelul zero.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare în apr. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -10). Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă până a atins un nivel supra-cumpărat (nivelul 20). Linia MACD este gata acum să genereze un nou semnal de vânzare, cum s-a apropiat periculos de linia de semnal, ușor sub nivelul foarte supra-cumpărat.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Illumina s-a redresat după căderea din ian.-mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
SHORT

 

SHORT 14.08.2020

 

Perspectivă pe termen scurt

Graficul zilnic al Illumina prezintă un raliu al prețului de la minimul din mar. 2020. Însă la începutul lui august am asistat la o cădere a prețului, după publicarea de către companie a rezultatelor financiare pe T2 din 2020. Prețul au scăzut din nou sub un nivelul de rezistență constituit din maximele anterioare din sept.-oct. 2018 și iul. 2019, de la circa 370-380$. Media mobilă de 200 zile (200z EMA) ar putea deveni un suport al cotației.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Illumina este reflectată în raportul puterii relative RS – Relative Strength cu indicele Nasdaq-100. La sfârșitul lui mai 2020, linia RS nu a reușit să depășească un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din 2019. Linia RS se corectează spre un suport constituit din minimele din mar. 2020 odată cu scăderea prețurilor.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Illumina. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lui apr. 2020 ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra -DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastra) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul de 25). La începutul lui aug. 2020, linia ADX și-a stopat creșterea odată cu scăderea prețurilor. Linia -DI a trecut brusc deasupra liniei +DI.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o reluare a trendului ascendent și o retestare a nivelului de rezistență de la 370-380$.

Pe termen scurt se recomandă multă prudență cum investitorii sunt încă sub influența publicării rezultatelor financiare pe T2 din 2020.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acțiunii vor depăși și se vor tranzacționa din nou peste nivelul de 370-80$.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA