Incepatori

ENEnglish Version

In direct cu tine

Vreau Sa fiu contactat de catre un specialist SSIF Goldring

 

Curs Valutar BNR

30.11.2018 | 29.11.2018

 • eurEUR4.65604.6560
 • usdUSD0.79380.7938
 • chfCHF4.11694.1169
 • hufHUF0.62780.6278

convertor valutar

Indici Internationali

Oferit de www.patria.cz

Dobanzi Centrale

 • Dobanda centala USA

  BNR
  RON 1.75%
 • Dobanda centala Zona Euro
  ECB
  EUR 0.00%
 • Dobanda centala USA
  FED
  USD 0.50%
 • Dobanda centala Marea Britanie
  BOE
  GBP 0.50%

Calendare financiare

Calendar:  Intern    Extern

D L M M J V S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tutoriale Video

Primii pasi in tranzactionare

 

Vrei sa devii un investitor puternic si influient pe piata de capltal? Vrei ca numele tau sa fie asociat cu succesul in tranzactionare? Vrei sa apare pe coperat celor mai importante reviste de profil de la noi din tara si nu numai? Daca raspunsul la aceste intrebari este DA, iti admiram entuziasmul si suntem alaturi de tine in lungul drum pe care il ai de parcurs. Dar pana la titlul de “ Investitorul anului” este cale lunga si multe cunostinte asteapta sa fie asimilate.

 

Pentru inceput sa vedem ce este piata de capital, care sunt mecanismele bursei si cum ne influienteaza bursa viata de zi cu zi, in urmatorul material video:

 

 

Mecanismele Pietei de Capital

 

Piata de Capital

 

Ce este Piata de Capital ?

 

Ce este Piata de Capital ?

Cuvantul “piata” reprezinta un loc public unde cererea si intalneste cu oferta, unde oamenii cumpara si vand in functie de nevoiile si posibilitatiile fiecaruia. Astfel  “Piata de capital" reprezinta locul unde se intalnesc oameni care doresc sa vand sau sa cumpere actiuni. Piata de capital din Romania are doi mari actori: Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (Sibex). In cele ce urmeaza o vedem cum functioneaza BVB si care sunt mecanismele din spatele actiunilor. De ce firmele emit actiuni si de ce investitorii cumpara acele actiuni.

 

De ce emit companiile actiuni?

 

Prin emiterea de actiuni si cotarea la bursa compania poate strange banii de care are nevoie fara sa se imprumute. Investitorii care cumpara actiunile ofera companiei banii de care are nevoie pentru a se putea dezvolta.

 

Citeste mai mult

 

De ce cumpara investitorii actiuni ?

Detinerea unei actiuni in cadrul unei companii reprezinta detinerea unei parti din compania respectiva .

Citeste mai mult

 

Cum aleg cele mai bune actiuni ?

 

Procesul decizional in cazul cumpararii sau vanzarii de actiuni este unul complex. Se bazeaza pe o serie de factori  economico-finaciari dar si pe starea pietei de capital in sine

 

Citeste mai mult

Concluzii

 

Ce sunt actiunile? De ce copnaniile apeleaza la listarea pe bursa? Cum se aleg actiunile care vor aduce cel mai bune randamente?

 

Citeste mai mult

 

Tranzactionarea pe piata CFD/FX

 

Cu siguranta la un moment dat ai auzit stiri de genul “ Actiunile Google au cresut cu 10 % in ultima saptamana” sau “ Euro s-a depreciat cu peste 10% fata de dolar in ultimele 3 luni”, ziarele de specialitate sunt pline de astfel de stiri. SSIF Goldring iti ofera posibilitatea sa tranzactionezi actiuni, valute. indicii si marfurile de care se vorbeste in acele stiri. Astfel poti tranzactiona contracte CFD din peste 20 de tari totalizand peste 9.000 de simboluri tranzactionate.  

 

In prezentarea video de mai jos ai o scurta descriere a ceea ce inseaman un contract CFD si care sunt avantajele principale ale tranzactionarii CFD:

 

 

Mecanismele Pietei de Capital

 

Piata CFD/FX

 

Ce este Piata CFD/FX

 

Ce este piata CFD/FX

Piata CFD/FX este cea mai mare piata de tranzactionare din lume. Volumele tranzactionate zilnic sunt impresionante si depasesc in valoare cateva trilioane de dolari. Principiul de baza al acestei piete este tranzactionarea in marja, fapt ce duce la posibilitati infinite de castig dar si de pierdere. In cele ce urmeaza o sa parcurgem pas cu pas fundamentele acestui tip de tranzactionare si vom afla care sunt cele mai bune strategii.

 

 

 

Ce este un CFD

 

CFD vine de la prescurtarea Contract pe Diferenta ( Contract For Difference ). Contractul se refera la intelegerea  dintre o societatea care ofera CFD-uri si clientul acesteia.

Citeste mai mult

 

Tranzactionarea in marja

 

Marele avantaj al tranzactionarii in marja consta in faptul ca investitorul nu trebuie sa plateasca pretul total pentru activul suport cumparat sau vandut, el trebuie sa depuna doar o parte din suma totala aceasta procedura avand denumirea de " tranzactionarea in marja ".

Citeste mai mult

 

Pozitii Long, Pozitii Short

 

Sunt 2 tipuri de tranzactionare a CFD-urilor: pozitii long  ( cumparare) sau pozitii short ( vanzare). Investitorii pot tranzactiona in acest mod o multitudine de contracte CFD, activul suport al acestora fiind : actiuni, obligatiuni, marfuri, meale, valute , indicii si multe altele.

Citeste mai mult

 

Dobanda si Dividendul

 

Asemator cu tranzactionarea clasica valoare dobanzii sau a dividendului influienteaza valoarea unui contract CFD.

Citeste mai mult

 

Comisioanele

 

Comisioanel se calculeaza in functie de valoarea activului suport , ne avand nici o legatura cu marja solicitata. Aceasta este debitat din contul investitorului concomitent cu imobilizarea marjei

Citeste mai mult

 

Pro si contra CFD

 

Contractele CFD iti permit sa beneficiezi de cresterile sau de scaderile de pret folosind o suma mult mai mica decat in cazul tranzactionarii clasice detinand in acelasi numar de actiuni ca si in cazul tranzactionarii clasice.

Citeste mai mult

 

Stop Loss

Datorita faptului ca tranzactionarea CFD este o tranzactionare in marja , pierderile suferite pot fi insemante si se poat acumula in intervale foarte scurte de timp.

Citeste mai mult

 

Tranzactionarea CFD fata de tranzactionarea traditionala

 

Diferentele dintre tranzactionarea clasica si tranzactionarea contractelor CFD printr-un exemplu concret.

Citeste mai mult